14 Plekken voor een high tea in Amsterdam - Weekends in Amsterdam Skip to main content

14 Plekken voor een high tea in Amsterdam

Door Lisanne van Beurden
juni 19, 2020

Ben je op zoek naar een gezellige high tea in Amsterdam? Misschien om je moeder te verrassen, voor een baby shower of om gezellig bij te kletsen met vriendinnen. Welke reden het ook is, een high tea is altijd een goed idee!

Speciaal voor jullie hebben we de leukste plekken voor een high tea in Amsterdam op een rijtje gezet.

Let op: Reserveer altijd minimaal twee dagen van te voren. High tea’s zijn populair! Let ook op dat de prijzen wellicht zijn veranderd in de tijd dat wij het schreven en dat jij het leest.

 

1. The Tea Room van the Duchess

Heb je iets om te vieren? Dan is de chique high tea bij The Duchess in het W Hotel in Amsterdam een goede keuze.

Hier kun je tijdens een heerlijke afternoon tea genieten van allerlei lekkernijen: zoete macarons, verse scones, gebak en hartige gerechten. Natuurlijk gecombineerd met heerlijke thee melanges. En een fles champagne erbij is ook zeker een mogelijkheid!

Adres

Spuistraat 172, 1012 VT Amsterdam

Prijs

Er bestaan verschillende arrangementen, beginnend vanaf €35 p.p.

 

2. L’Europe

Bij L’Europe kun je kennis maken met de typisch Nederlandse gezelligheid. De signature ‘So Dutch’ Afternoon tea bestaat uit drie gangen met typisch Nederlandse ingrediënten. De gerechten worden geserveerd met premium thee in allerlei smaken.

Adres

Nieuwe Doelenstraat 2-14, 1012 CP Amsterdam

Prijs

Traditionele high tea: €39 p.p.
High tea met champagne: €49 p.p.

 

3. De Bakkerswinkel

Bij de Bakkerswinkel in Amsterdam kun je kiezen uit vier verschillende high tea’s: de ‘Bakery Sweets Tea’, ‘Late Afternoon Tea’, ‘Old Bakery High Tea’ en de ‘Summer Time Tea’.

Alle high tea’s bestaan uit scones met jam en clotted cream, curds, diverse taartjes, friandise en een grote pot thee. Bij de Late Afternoon Tea krijg je daarbij nog een soep, quiche, vingersanwiches en een glas wijn, fris of jus d’orange.

Adres

Warmoestraat 69, 1012 HX Amsterdam
Regulateurshuis 1, Polonceaukade 1, 1014 DA Amsterdam
Roelof Hartstraat 68, 1071 VM Amsterdam

Prijs

Bakery Sweets Tea: €17,30 p.p.
Late Afternoon Tea: €31,40 p.p.
Old Bakery High Tea: €22,80 p.p.
Summer Time Tea: €20,50 p.p.

 

4. Gartine

Gartine is de perfecte plek om even helemaal bij te komen tijdens een heerlijk ontbijt, lunch of high tea. Al hun producten komen rechtstreeks uit hun eigen moestuin. Hoe tof is dat?

Tijdens de verschillende high tea’s krijg je o.a. een soepje van de tuin, vers belegde broodjes, hartige cakejes, stukjes taart, cupcakes, soesjes en meer lekkers!

Adres

Taksteeg 7, 1012 PB Amsterdam

Prijs

Gartine high tea hartig: €17,95 p.p.
Gartine high tea klassiek: €20,95 p.p.
Gartine’s high tea groot: €23,50 p.p.
Gartine’s high tea luxe: €25,50 p.p.

 

5. De Drie Graefjes

Van een simpele high tea met scones, jam en clotted cream tot een luxe high tea met mini sandwiches, soep, vegetarische quiche en een glas prosecco. Bij elke high tea kun je genieten van onbeperkt thee met keuze uit hun Pickwick Slow Tea assortiment.

De high tea is alleen mogelijk bij de locaties Rokin Bakery en Zuid.

Adres

Rokin 130, 1012 LD Amsterdam
Stadionplein 111, 1076 CK Amsterdam

Prijs

Sweet high tea: €15 p.p.
De Drie Graefjes High Tea: €23 p.p.
Luxury High Tea: €27 p.p.

 

6. Majesteit Taart

Aan de Javastraat in Amsterdam vind je de tearoom van Majesteit Taart. Hier hebben ze een ruim assortiment aan taarten, cupcakes, macarons en ander gebak. De ideale manier om hier van alles een beetje te kunnen proeven, is met een high tea.

Kies uit de Afternoon Tea met scones, diverse taartjes, hartige hapjes en een pot thee, of betaal net ietsjes meer voor de Luxury High Tea en krijg daarbij ook alcoholvrije champagne en net wat meer hapjes.

Wil je een leuke babyshower organiseren? Hiervoor hebben ze bij Majesteit Taart ook een speciaal arrangement.

Adres

Javastraat 5, 1094 GX Amsterdam

Prijs

Afternoon Tea: €18,95 p.p.
Luxury Tea: €24,95 p.p.
Babyshower Tea: €24,95 p.p.

 

7. Amstel Hotel

De Royal Afternoon Tea is een waar culinair feestje. Tijdens de Afternoon Tea krijg je drie uitgelezen theeën en drie begeleidende gangen die beginnen met hartig en eindigen met zoet.

Alle lekkernijen worden vers bereid door hun eigen patissier en gecombineerd met thee dat elk gerecht complementeert. Deze high tea is net wat prijziger dan de rest, maar dat is niet zomaar!

Adres

Professor Tulpplein 1, 1018 GX Amsterdam

Prijs

Royal Afternoon Tea: €51 p.p.
Royal Afternoon Tea & Champagne: €67,50 p.p.

 

8. Waldorf Astoria

© 2020 Hilton

Voor een wel heel bijzondere High Tea moet je bij Waldorf Astoria zijn. Hier kun je elke dag tussen 15:00 en 17:00 uur genieten van een fancy ‘Afternoon Tea’ in de Peacock Alley.

Net zoals de seizoenen verandert eens in de drie maanden het thema van de ‘Afternoon Tea’. Zo kun je in de winter genieten van de ‘Winter Afternoon Tea’ en in de zomer van de ‘Summer Afternoon Tea’.

De ‘Afternoon Tea’ bij Waldorf Astoria bestaan altijd uit hartige en zoete lekkernijen en deze worden begeleid met een bijpassende thee.

Adres

Herengracht 542-556, 1017 CG Amsterdam

Prijs

De High Tea: €52,50 p.p.
Baby Shower Afternoon Tea: €68 p.p.

 

9. Beter & Leuk

Ben je op zoek naar een vegan high tea? Dan is Beter & Leuk misschien wel de hotspot voor jou. Je kunt kiezen uit twee verschillende opties: de ‘Vegan High Tea’ en de ‘Healthy Vegan High Tea’.

Bij de Vegan High Tea krijg je belegde volkoren sandwiches, salade en soep van de dag, worteltaart, scones en een homemade taartje en thee naar keuze. De Healthy Vegan High Tea bestaat uit salade en soep van de dag, een hartige verrassing, een selectie van de healthy sweets zonder geraffineerde suikers en thee naar keuze.

Allebei hartstikke lekker dus! Een echte aanrader.

Adres

1e Oosterparkstraat 73, 1091 GW Amsterdam

Prijs

Vegan high tea: €22,50 p.p.
Healthy vegan: €23,50 p.p. (glutenvrij is mogelijk)

 

10. Stan & Co

Tijd voor Stan & Tea! Onbeperkt thee drinken en smikkelen van zoete en hartige lekkernijen…

Bij Stan & Co krijg je tijdens de high tea drie gangen voorgeschoteld. Als eerste allerlei zoetigheden en sandwiches, zoals mini donuts, macarons, sticky toffee taart en sandwich lolly zalm. De tweede gang bestaat o.a. uit yakitori spiesjes, mini buns en groentekroketjes. Last but not least: de laatste ronde bestaat uit een mini profiterol, yoghurt frambozen shotje en een mini portugees puddingtaartje.

Adres

Weesperplein 4A, 1018 XA Amsterdam

Prijs

Stan & Tea: €23,50 p.p.

 

11. Vlaamsch Broodhuys

Bij het Vlaamsch Broodhuys hebben ze de perfecte combinatie van zowel zoete als hartige gerechten. Hun high tea bestaat uit diverse soorten zuurdesembrood, hartig beleg, een huisgemaakte seizoenssoep, een selectie zoetigheden en natuurlijk een pot thee. Genieten maar!

Er zijn wel 7 (!!) locaties in Amsterdam waar je terecht kunt voor een heerlijke high tea. Dus grote kans dat er een locatie bij jou in de buurt zit.

Adres

Eerste Constantijn 64, 1054 BR Amsterdam
Elandsgracht 122 b/g, 1016 VB Amsterdam
Van Woustraat 78h, 1073 LP Amsterdam
Stadionplein 113, 1076 CK Amsterdam
Haarlemmerstraat 108, 1013 EW Amsterdam
Amstelveenseweg 176-178, 1075 XP Amsterdam
Vijzelstraat 109, 1017 HH Amsterdam

Prijs

€22,50 p.p.

 

12. Okura Hotel

In de zomer geniet je bij Okura van een verfrissende iced afternoon tea. Dat betekent de lekkerste zoete en hartige hapjes, een plekje op het zonovergoten terras (of de serre) én ijskoude drankjes.

De iced afternoon tea zijn beschikbaar op elke zaterdag en zondag in de zomermaanden. Wil je naast je ijsthee ook een lekkere glaasje champagne? Reserveer dan de royal iced afternoon tea.

Adres

Ferdinand Bolstraat 333, 1072 LH Amsterdam

Prijs

Iced afternoon tea: €48 p.p.
Royal iced afternoon tea: €59 p.p.

 

13. Café Americain

Bij Café Americain in Amsterdam kun je kiezen uit drie verschillende high tea’s: de ‘gewone’ ‘High Tea’, de ‘High Tea Royale’ en de ‘High Tea DeLuxe’.

Bij Café Americain kun je kiezen uit drie verschillende high tea’s: de ‘gewone’ ‘High Tea’, de ‘High Tea Royale’ en de ‘High Tea DeLuxe’.

De ‘High Tea’ bestaat uit koude gerechtjes zoals finger sandwiches, diverse soorten pralines, macarons, scones en warme gerechten waaronder een soepje en Kip Paillard.

Bij de ‘DeLuxe High Tea’ en ‘High Tea Royale’ krijg je dezelfde gerechten, waarbij je bij de ‘Deluxe’ ook een glas Pommery Champagne per persoon ontvangt en bij de ‘High Tea Royale’ een ‘Holy Smoke’ cocktail.

Adres

Leidsekade 97, 1017 PN Amsterdam

Prijs

High Tea: €26,50 p.p.
High Tea Royale: €36,50 p.p.
High Tea DeLuxe: €39,50 p.p.

 

14. Mozo

Bij Mozo kun je genieten van een Marokkaanse high tea met traditionele Marokkaanse hartige hapjes en zoete lekkernijen. Dit kan elke zaterdag en zondag in de namiddag in hun sfeervolle Marokkaanse kamer.

Traditionele Marokkaanse pastei gevuld met vis en zeevruchten, tonijnpastei, huisgemaakte garnaalkroket, drie soorten gemaakte Marokkaanse amandel-baklavas en grote dadels gedipt in chocolade… Dat allemaal met chai thee en onbeperkt Marokkaanse groene thee met munt en oranjebloesemwater. Smullen maar!

Adres

Van Woustraat 89, 1074 AE Amsterdam

Prijs

Marokkaanse High Tea: €22,50 p.p.

 

Welke high tea in Amsterdam ga jij als eerste testen? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *