13x de lekkerste pancakes in Amsterdam I Weekends in Amsterdam Skip to main content

13x de lekkerste pancakes in Amsterdam

Door Mathilde Simon
november 10, 2020

Op jacht naar de allerlekkerste pancakes in Amsterdam? Dan zit je hier goed. Want wij hebben onze favoriete hotspots, waar ze de meest kleurrijke, fluffy en smaakvolle pancakes serveren, op een rijtje gezet.

Of je ze nou graag met vers fruit en stroop eet of met bacon en kaas, hieronder de allerlekkerste pancakes van Amsterdam!

 

1. Mr. Stacks

Zin in pancakes voor brunch? Bij Mr. Stacks eet je de lekkerste, meest fluffy vegan pannenkoeken. Er staan allerlei variaties op het menu, voor zowel de zoetekauw als de hartige eter.

Voor de lekkerste vegan fluffy pancakes ga je naar Mr. Stacks! Hier zit je zowel als zoetekauw als hartige eten helemaal goed, met pancakes zoals de Cinnamon Rollercoaster Stack of de Plantbased BBQ Chicken Stack. Écht lekker!

Adres

Govert Flinckstraat 122, 1072 EM Amsterdam

 

2. Moak Pancakes

Guilt free pannenkoeken eten kan bij Moak Pancakes in Amsterdam. Hier maken ze hun pancakes met 100% biologisch tarwemeel zodat de pannenkoeken de voedingsstoffen beter behouden. Daarnaast voegen ze geen suiker en zout toe (wel een likje boter).

Nog zo’n plek waar ze precies weten hoe je de beste pancakes bereid is bij Moak. Ga voor de American pancakes, die vrij zijn van suiker en gemaakt van biologisch tarwebloem. Liever vegan pancakes? Die worden gemaakt van saffraan, biologisch tarwebloem en amandelmelk.

Adres

Jodenbreestraat 144, 1011 NS Amsterdam (centrum)
Clercqstraat 34H, 1052 NG Amsterdam (west)
Ferdinand Bolstraat 11, 1072 LA Amsterdam (de Pijp)

 

3. Dignita Amsterdam

Dignita is een fijne hotspot voor ontbijt, brunch en lunch. Op het menu staan veel heerlijke gerechten met unieke ingrediënten, zoals de witte chocolade, rabarber & rozen American Pancakes stack.

Het water loopt ons in de mond bij de gedachte aan de pancakes van Dignita. Want pannenkoeken bakken kunnen ze hier wel. Deze kunstwerkjes zijn heerlijk romig, fluffy en vol van smaak en hebben bijzondere toppings die het helemaal afmaken.

Adres

Koninginneweg 218h, 1075 EL Amsterdam
Nieuwe Herengracht 18a, 1018 DP Amsterdam
Spaarndammerstraat 55h, 1013 TA Amsterdam

 

4. The Breakfast Club

Pancakes en ontbijt zijn natuurlijk onlosmakelijk verbonden. Het komt dan ook als geen verrassing dat de pancakes bij The Breakfast Club prominent aanwezig zijn op het menu.

Kies voor lekkere Buttermilk Pancakes met vers fruit, de Lemon Poppy Seed Pancakes of de altijd wisselende pancakes!

Adres

Wibautstraat 56, 1091 GN Amsterdam
Bellamystraat 2-h, 1053 BL Amsterdam
Gustav Mahlerplein 114, 1082 MA Amsterdam
Haarlemmerplein 31, 1013 HR Amsterdam
Changiweg 110, 1043 DZ Amsterdam

 

5. Pluk

Ben je in de Negen Straatjes en heb je trek in pancakes? Probeer dan Pluk eens. Hier serveren ze lekkere pancakes met vers fruit. Heerlijk met een goed kopje koffie of een smoothie! Ook tof: ze verkopen hier allerlei leuke spulletjes.

Adres

Reestraat 19, 1016 DM Amsterdam

 

6. Coffee & Coconuts

Met een lekker tropisch eiland tintje, is Coffee & Coconuts een super leuke spot in Amsterdam. Goede koffie, kleurrijke gerechten, een licht interieur en een chille sfeer. Alle ingrediënten om je dag goed te starten dus!

Alleen al voor het toffe interieur en chille sfeer wil je naar Coffee & Coconuts. De pancakes op het menu zijn daarom als een kers op de taart. Hun heerlijke coconut pancakes bestaan uit amandel- en boekweitmeel, banaan, kokos crème, bosbessencompote, geroosterde kokos én ahornsiroop. Dit wil je!

Adres

Ceintuurbaan 282-284, 1072 GK Amsterdam

 

7. Staring at Jacob

Voor Amerikaans comfort food moet je bij Staring at Jacob zijn. Heerlijke fluffy pancakes voor zowel de vega’s als vleeseters onder ons.

Zo heb je de All Around Carnivore, met scrambled eggs, smoked bacon, een worstje, hash browns en stroop. Of de All Around Veggie, met scrambled eggs, halloumi, avocado, portobello hash browns en stroop.

Adres

Jacob Van Lennepkade 215, 1054 ZP Amsterdam

 

8. Madam Pancake

Het is geen verrassing wat hier op het menu staat. Pancakes en nog eens pancakes! Pancakes met fruit, ei, zalm, M&M’s… Ze hebben hier alles wat je maar kunt wensen.

Adres

Lange Niezel 18, 1012 GT Amsterdam

 

9. Bluespoon

Een super plek om te brunchen in Amsterdam, lekker cocktails te drinken of te bezoeken voor hun overheerlijke pancakes. In het – best wel chique – restaurant van het Andaz hotel, serveren ze hun coconut & oatmeal pancakes met bessen en stroop.

Adres

Prinsengracht 587 – Ground Floor, 1016 HT Amsterdam

 

10. Metropolitain

Dit keer geen fluffy American pancakes, maar lekkere Franse crêpes. Want ook die verdienen een plekje in deze lijst! Heerlijk zoet met rood fruit, of de hartige versie met bacon, kaas, ei en stroop.

Adres

Rokin 81, 1012 KL Amsterdam

 

11. Corner Bakery

Het menu van Corner Bakery staat vol met heerlijke gerechten. Maar aan de pancakes valt niet te ontsnappen. Die hebben ze hier namelijk in een red velvet variant! Geen fan van red velvet (bestaan die mensen?), dan hebben ze ook gewoon lekkere American pancakes met vers fruit en stroop!

Adres

Johannes Vermeerstraat 40, 1071 DS Amsterdam
Kon. Wilhelminaplein 60-62, 1062 KS Amsterdam

 

12. Bar Bukowski

Al jaren lang is Bar Bukowski een begrip in Amsterdam Oost. Op hun all day breakfast menu vind je naast de lekkere french toast en açai bowl, de American pancakes. De pancakes zijn versierd met blauwe bessensaus, vers fruit, stroop en poedersuiker. Een echte klassieker!

Al jaren lang is deze hotspot een begrip in Amsterdam Oost. Op hun all day breakfast menu vind je naast de lekkere french toast en açai bowl, de American pancakes. De pancakes zijn versierd met blauwe bessensaus, vers fruit, stroop en poedersuiker. Een echte klassieker!

Adres

Oosterpark 10, 1092 AE Amsterdam

 

13. Bakers & Roasters

De menukaart van Bakers & Roasters staat vol met heerlijke ontbijtgerechten, maar de pannenkoeken mogen ook zeker genoemd worden. Deze zijn namelijk precies zoals je verwacht van American pancakes, met blauwe bessen, banaan en Canadese ahoornsiroop.

Adres

Kadijksplein 16, 1018 AC Amsterdam
First Jacob van Campenstraat 54, 1072 BH Amsterdam (de Pijp)

 

Eigenlijk kunnen we niet kiezen. Wat is jouw favoriete plek voor pancakes in Amsterdam? Laat het ons weten in de comments!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *