21x leukste hotspots voor brunch in Amsterdam I Weekends in Amsterdam Skip to main content
Met een lekker tropisch eiland tintje, is Coffee & Coconuts een super leuke spot in Amsterdam. Goede koffie, kleurrijke gerechten, een licht interieur en een chille sfeer. Alle ingrediënten om je dag goed te starten dus!

21x leukste hotspots voor brunch in Amsterdam

Door Mathilde Simon
november 09, 2020

Je dag goed beginnen doe je met een heerlijke brunch in Amsterdam! Gezonde smoothie bowls, vegan pancakes, avocado toast, chicken and waffles, mimosa’s; ze hebben het allemaal.

Hieronder de allerleukste plekken om te brunchen in Amsterdam, voor jou op een rij gezet! 

 

1. Benji’s

Deze Urban Jungle vind je op maar liefst drie plekken in Amsterdam. De zaak is geïnspireerd door de tropische sferen van Bali, daarom vind je hier veel groene kleuren en lekker veel plantjes. Maar door het gebruik van staal en beton heeft het ook een industriële look.

Er zijn momenteel drie locaties van Benji’s in Amsterdam: in Oost, West en Nieuw-West. Op alle locaties kan je terecht voor hun heerlijke brunch gerechten. Zoals de smoothie bowls, sandwiches met allerlei toppings of de wraps!

Adres

Wibautstraat 196, 1091 GS Amsterdam
Baarsjesweg 188, 1057 HR Amsterdam
Maassluisstraat 243, 1062 GA Amsterdam

 

2. Morgan & Mees

Bij Morgan & Mees hoef je niet te overnachten om er lekker te kunnen brunchen. Want dit hotelrestaurant is open voor iedereen die z'n dag goed wil starten. Vlakbij de Jordaan zit je hier helemaal goed met lekkere pancakes en Eggs Benedict.

Je hoeft er niet te overnachten om er lekker te kunnen brunchen. Want dit hotelrestaurant is open voor iedereen die z’n dag goed wil starten. Vlakbij de Jordaan zit je hier helemaal goed met lekkere pancakes en Eggs Benedict.

Adres

Tweede Hugo de Grootstraat 2-6, 1052 LC Amsterdam

 

3. Teds Amsterdam

Een van de leukste hotspots in Amsterdam om je dag goed te beginnen. Bij Teds geniet je van een heerlijk all day brunch concept. Dat betekent je favoriete gerechten, de gehele dag te bestellen!

Teds kan natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. Het is een heerlijke hotspot om je dag te beginnen op een luie zondag met een goede all day brunch.

Op het menu staan allerlei gerechten die een eventuele kater verhelpen. Van de ‘Eggs Norwegian’ tot de yoghurt met fruit. Ook kun je er gewoon lekker uitbrakken met een ‘Espresso Martini’ of een biertje – het is toch weekend!

Adres

Bosboom Toussaintstraat 60, 1054 AV Amsterdam

 

4. Mr. Stacks

Zin in pancakes voor brunch? Bij Mr. Stacks eet je de lekkerste, meest fluffy vegan pannenkoeken. Er staan allerlei variaties op het menu, voor zowel de zoetekauw als de hartige eter.

Zin in pancakes voor brunch? Bij Mr. Stacks eet je de lekkerste, meest fluffy vegan pannenkoeken. Er staan allerlei variaties op het menu, voor zowel de zoetekauw als de hartige eter.

Ga bijvoorbeeld voor de unieke ‘Plantbased Tacos Stack’ stack met guacamole en vegan kaas of voor de ‘Dutch Apple Pie Stack’ met gekarameliseerde appels, kaneel, vanille en karamel saus. Zo lekker!

Adres

Govert Flinckstraat 122, 1072 EM Amsterdam

 

5. Bakers & Roasters

Dit leuke plekje in Amsterdam is helemaal in Nieuw-Zeelandse stijl, met een Braziliaanse twist. Hier kun je de hele dag terecht voor heerlijke brunch gerechten, verse fruitsalades en gebak. Van een Brazilian Power Breakfast tot Eggs Florentine.

Bakers & Roasters werkt waar mogelijk samen met ethisch gekweekte, vrije uitloop, duurzame, biologische, seizoensgebonden en lokale leveranciers. Hun gerechten zijn zeker niet de goedkoopste, maar dit is iets waar de eigenaren van Bakers & Roasters trots op zijn. Het kost nou eenmaal meer om keuzes te maken die goed zijn voor de planeet, dierenwelzijn en onze gezondheid.

Adres

Kadijksplein 16, 1018 AC Amsterdam
First Jacob van Campenstraat 54, 1072 BH Amsterdam (de Pijp)

 

6. Stek

Bij Stek Amsterdam serveren ze huisgemaakt eten, met lokale en biologische ingrediënten. Zo komen de eieren van de Lindenhoff boerderij en het 100% biologische brood van het Bakhuys. Hierdoor eet je hier de lekkerste wentelteefjes en Eggs Benedict!

Lekker huisgemaakt eten, met lokale en biologische ingrediënten. Zo komen de eieren van de Lindenhoff boerderij en het 100% biologische brood van het Bakhuys. Hierdoor eet je hier de lekkerste wentelteefjes en Eggs Benedict!

Adres

Wibautstraat 95, 1091 GK Amsterdam

 

7. Coffee & Coconuts

Met een lekker tropisch eiland tintje, is Coffee & Coconuts een super leuke spot in Amsterdam. Goede koffie, kleurrijke gerechten, een licht interieur en een chille sfeer. Alle ingrediënten om je dag goed te starten dus!

Mede dankzij de island vibe die er heerst, is Coffee & Coconuts een dikke aanrader in Amsterdam. Goede koffie, kleurrijke gerechten, een licht interieur en een chille sfeer. Alle ingrediënten om je dag goed te starten dus!

Heerlijke Coconut Pancakes, Chai Overnight Oats en Dirty Vegan Burrito Wraps wachten op je…

Adres

Ceintuurbaan 282-284, 1072 GK Amsterdam

 

8. Vinnies

Gezond brunchen doe je bij Vinnies. Hier serveren ze heerlijke gerechten, waar je verantwoord kan genieten. Denk aan warme havermout, sandwich met hummus en een lekkere Shakshuka.

Adres

Haarlemmerstraat 46 HS, 1013 ES Amsterdam
Scheldestraat 45BG, 1078 GG Amsterdam

 

9. Pluk

Bij Pluk kun je elke dag van de week terecht voor een heerlijk ontbijtje of lunch. Het is de perfecte plek om een shopdagje in Amsterdam te starten. Pluk is namelijk gevestigd in twee van de leukste straatjes van Amsterdam.

Bij Pluk kun je altijd terecht voor een lekkere brunch. Ideaal om een goede bodem te leggen voor een dagje shoppen, dankzij de ideale locaties in twee van de leukste straatjes van Amsterdam.

Op het menu kun je van alles vinden: pancakes, sandwiches, zoete lekkernijen, matcha lattes en gezonde sapjes.

Adres

Reestraat 19, 1016 DM Amsterdam
Berenstraat 19, 1016 GG Amsterdam

 

10. Bluespoon

De Bluespoon Mad Hatter’s Bottomless brunch is een waar feestje. Deze uitgebreide brunch kan met of zonder alcohol en is gevuld met lekkere gerechten.

Denk aan Mediterraanse gedeelte starters, een ei-gerecht naar keuze, een Josper grilled hoofdgerecht en een toetje. En als dat nog niet genoeg was, een kaasplankje en koffie of thee!

Adres

Prinsengracht 587 – Ground Floor, 1016 HT Amsterdam

 

11. Café George

Na lekker te hebben uitgeslapen, kan je zo aanschuiven bij George voor een uitgebreide brunch. Hier eet je de klassieke Eggs Benedict, Florentine of Norwegian en bestel je er gewoon lekkere Franse frietjes bij. Gewoon omdat het kan!

Adres

Leidsegracht 84, 1016 CR Amsterdam

 

12. The Breakfast Club

Een plek met de hele dag door ontbijtjes – we love it. Kies een uitgebreid ontbijt, volledig in stijl van Mexico City, Londen of New York, of ga voor hun heerlijke Buttermilk Pancakes.

Adres

Wibautstraat 56, 1091 GN Amsterdam
Bellamystraat 2-h, 1053 BL Amsterdam
Gustav Mahlerplein 114, 1082 MA Amsterdam
Haarlemmerplein 31, 1013 HR Amsterdam
Changiweg 110, 1043 DZ Amsterdam

 

13. Beter & Leuk

Heerlijk ontbijten, lunch en brunchen in Amsterdam doe je bij Beter & Leuk! Lekkere biologische, lokale en seizoensgebonden producten met zorg bereid.

Naast hun heerlijke vegan high tea, is dit een leuke tip voor brunch in Amsterdam. Een huiselijk interieur en biologische ingrediënten resulteren in een super leuke hotspot met lekkere & gezonde gerechten, ook voor vega, vegan en glutenvrije eters!

Adres

1e Oosterparkstraat 73/91, 1091 GW Amsterdam

 

14. Omelegg

Bij Omelegg is het maken van omelets een echte specialiteit. Een brunch gerecht waar je zó naar kan verlangen, op een brakke zondag. Op het menu kun je de omelet vinden in alle vormen en maten. Van een klassieke omelet tot aan de ‘Banana Peanutbutter’ en ‘Funkie Chicken’.

Adres

Ferdinand Bolstraat 143, 1072 LH Amsterdam
Nieuwebrugsteeg 24, 1012 AH Amsterdam

 

15. Little Collins

Brunchen bij Little Collins? Dan moet je naar hun locatie in West! Hier eet je van 09:00 tot 16:00 uur hun heerlijke brunch gerechten, zoals de French Toast, Chickpea Pancake of de Spiced Lentils met gepocheerd ei.

Adres

Bilderdijkstraat 140, 1053 LA Amsterdam
Eerste Sweelinckstraat 19F, 1073 CL Amsterdam

 

16. Moak Pancakes

Guilt free pannenkoeken eten kan bij Moak Pancakes in Amsterdam. Hier maken ze hun pancakes met 100% biologisch tarwemeel zodat de pannenkoeken de voedingsstoffen beter behouden. Daarnaast voegen ze geen suiker en zout toe (wel een likje boter).

Guilt free pannenkoeken eten kan bij Moak Pancakes. Hier maken ze hun pancakes met 100% biologisch tarwemeel zodat de pannenkoeken de voedingsstoffen beter behouden. Daarnaast voegen ze geen suiker en zout toe (wel een likje boter).

Op de menukaart vind je vooral veel pancakes in alle soorten en maten. Liever toch wat anders? Ze hebben ook yoghurt bowls, salades, avocado sides en heerlijke slow juices.

Adres

Jodenbreestraat 144, 1011 NS Amsterdam (centrum)
Clercqstraat 34H, 1052 NG Amsterdam (west)
Ferdinand Bolstraat 11, 1072 LA Amsterdam (de Pijp)

 

17. Dignita Amsterdam

Nog zo'n goede aanrader is Dignita; een leuke hotspot waar je ook gewoon heen kan voor een brunch. Op het menu staan heerlijke gezonde opties, met ingrediënten die het beste uit het seizoen naar boven halen.

Nog zo’n goede aanrader is Dignita; een leuke hotspot waar je ook gewoon heen kan voor een brunch. Op het menu staan heerlijke gezonde opties, met ingrediënten die het beste uit het seizoen naar boven halen.

Er zijn drie locaties van Dignita in Amsterdam, een in Amsterdam Zuid dichtbij het Vondelpark, een in de Hoftuin, een oase in het centrum van Amsterdam en een in het Westerpark.

Adres

Koninginneweg 218h, 1075 EL Amsterdam
Nieuwe Herengracht 18a, 1018 DP Amsterdam
Spaarndammerstraat 55h, 1013 TA Amsterdam

 

18. Metropolitain

Pizza voor brunch? Yes please! Bij de brunchplek Metropolitain serveren ze van 10:00 tot 16:30 uur de lekkerste ontbijt-, snack- en brunch gerechten.

Pizza voor brunch? Yes please! Bij de brunchplek Metropolitain serveren ze van 10:00 tot 16:30 uur de lekkerste ontbijt-, snack- en brunch gerechten.

Naast pizza hebben ze croque monsieurs, baguettes, crepes, vegan hotdogs and much more. Een favorietje onder de brunch hotspots in Amsterdam!

Adres

Rokin 81, 1012 KL Amsterdam

 

19. The Avocado Show

Avocado lovers opgelet: bij The Avocado Show in Amsterdam staat dit ingrediënt centraal in alle gerechten. Een super leuke hotspot voor een lekker ontbijtje of lunch.

Een hele bekende in Amsterdam is The Avocado Show. Dankzij dit unieke concept is het een plekje die je als avocado lover toch wel geprobeerd moet hebben.

Alles bij The Avocado Show heeft namelijk een belangrijk hoofdingrediënt: de avocado. Van pannenkoeken met avocado’s als topping tot eieren geserveerd in halve avocado’s. Er is zelfs avocado-ijs!

Adres

Willemsparkweg 152-H, 1071 HS Amsterdam (To go location)
Daniël Stalpertstraat 61 HS, 1072 XB Amsterdam
Keizersgracht 449, 1017 DK Amsterdam

 

20. G’s, a really nice place

G’s is een goede plek voor een uitgebreide brunch in Amsterdam. Hier serveren ze dit namelijk mét hun specialiteit: de Bloody Mary cocktail. Van de klassieke Bloody Mary tot Bloody Kimchi, ze hebben echt elke soort Bloody Mary die je je maar kunt bedenken!

G’s heeft tevens een brunchboot. Hoe tof is dat? Dit is de enige brunchboot in de wereld. Tijdens een bezoek aan deze boot vaar je over de kanalen in de stad met een heerlijke brunch (inclusief Bloody Mary of mimosa).

Adres

Ferdinand bolstraat 158, 1072 LT Amsterdam
Keizersgracht 177, 1016 DR Amsterdam (Brunchboot)

 

21. Staring at Jacob

Deze brunch bar is misschien niet de go to plek voor de bewuste eter, maar genieten kan je er zeker!

Bij het zien van de Amerikaanse comfort food gerechten staat het water je al in de mond. Denk aan chicken & waffles, buttermilk pancakes, mimosa’s en bloody mary’s. De perfecte brakke brunch als je het ons vraagt.

Adres

Jacob Van Lennepkade 215, 1054 ZP Amsterdam

 

Dat waren ze, de leukste brunch plekken in Amsterdam! Staat jouw favoriet er niet tussen? Laat het ons weten in de comments!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *