14x de leukste vintage winkels in Amsterdam I Weekends in Amsterdam Skip to main content

14x de leukste vintage winkels in Amsterdam

Door Mathilde Simon
november 18, 2020

Vintage winkels in Amsterdam? Die zijn er genoeg! De stad zit vol met leuke boetiekjes van mensen die de meest unieke items voor je verzamelen. 

Zo heb je vintage winkels waar je kleding koopt per kilo, maar ook winkels waar je mooie tweedehands designer items scoort. In de lijst hieronder zit er voor iedereen wel wat bij. 

Of je nou op je portemonnee wilt letten, graag unieke items draagt of duurzaam wilt shoppen; bij deze leuke vintage winkels in Amsterdam zit je goed! 

 

1. Kiloshop

Vintage kleding inslaan doe je bij de Kiloshop, hier betaal je namelijk niet per stuk, maar per kilo! Aan de hand van de kleur stickers op de kleding kan je zien wat het kost per kilo. Zo betaal je voor de rode stukken 20 euro per kilo, de groene 30 euro, de blauwe 40 euro en de oranje 60 euro.

Adres

Jodenbreestraat 158, 1011 NS Amsterdam
Albert Cuypstraat 100, 1072 CX Amsterdam

 

2. Marbles Vintage & Design

De leukste jassen, tassen, Levi jeans en meer scoor je bij Marbles Vintage & Design voor zeer schappelijke prijzen. En wist je dat ze hier dead stock kleding verkopen? Dat betekent geen tweedehandskleding, maar kleding die jaren terug na de collectieperiode uit de winkels is gehaald.

De leukste jassen, tassen, Levi jeans en meer scoor je hier voor zeer schappelijke prijzen. En wist je dat ze hier dead stock kleding verkopen? Dat betekent geen tweedehandskleding, maar kleding die jaren terug na de collectieperiode uit de winkels is gehaald.

Adres

Haarlemmerdijk 64, 1013 JE Amsterdam
Ferdinand Bolstraat 28, 1072 LK Amsterdam
Staalstraat 30, 1011 JM Amsterdam

 

3. Jutka & Riska

Bij JUTKA & RISKA in Amsterdam verkopen ze – zowel on- als offline – een leuke mix van vintage kleding, kleding van hun eigen label en dat van andere labels. Dit betekent de meest unieke vondsten allemaal verzameld op een plek.

Ook leuk is de collectie van accessoires en sieraden. Zeker een bezoekje waar!

Adres

Bilderdijkstraat 194, 1053 LE Amsterdam
Haarlemmerdijk 143, 1013 KG Amsterdam

 

4. Zipper Amsterdam

Meerdere malen per week wordt de winkel van Zipper aangevuld met de leukste items, afhankelijk van het seizoen. Dit betekent in de zomer toffe Levi shorts, oversized t-shirts en leren jassen en in de winter trenchcoats, lammy jassen en warme wollen truien.

Adres

Huidenstraat 7, 1016 ER Amsterdam

 

5. De IJ-hallen

De grootste vlooienmarkt van Europa vind je gewoon hier in Amsterdam, op de NDSM-werf. Het is meer een evenement dan een winkel, want hier kan je namelijk een aantal keer per jaar op jacht naar de leukste en goedkoopste items.

Deze grotendeels overdekte markt is er ook voor mensen die hun spullen willen verkopen. Je kan namelijk een kraam huren en anderen blij  maken met jouw pareltjes.

Entree van de IJ-hallen bedraagt 5 euro.

Adres

T.T. Neveritaweg 15, 1033 WB Amsterdam

 

6. Lena

Of je nou van vintage kleding houdt vanwege de unieke items of vanwege het duurzame aspect, LENA biedt het allebei. In deze ‘fashion library’ kan je namelijk kleding kopen óf lenen.

Ze hebben hier een collectie van niet alleen opkomende designers en duurzame labels, maar ook vintage items. Door middel van hun unieke puntensysteem kan je de kledingstukken elke week of maand lenen om vervolgens weer iets nieuws voor uit te zoeken.

Adres

Westerstraat 174H, 1015 MP Amsterdam

 

8. Indianaweg

Bij Indianaweg in Amsterdam vind je zorgvuldig uitgekozen vintage kleding, handgemaakte sieraden, tassen, planten & potten en meer.

Bij Indianaweg vind je zorgvuldig uitgekozen vintage kleding, handgemaakte sieraden, tassen, planten & potten en meer.

De twee zussen van Indianaweg verkopen hun items zowel online als offline in hun winkels in de Pijp en Oud West. Wij raden het aan om een bezoek te brengen aan de winkels, hier is het aanbod namelijk een stuk ruimer!

Adres

Eerste Jan Steenstraat 81hs, 1072 NE Amsterdam

 

9. Vintage Jungle

De twee zussen Marlot en Imara vinden het heerlijk om stad en land af te zoeken naar de meest unieke vintage items. Ze scoren daardoor echte pareltjes, zodat jij het niet meer hoeft te doen!

Hier vind je kleding, tassen, sieraden en meer, met unieke materialen, texturen, kleuren en details.

Adres

Tweede Anjeliersdwarsstraat 15, 1015 NS Amsterdam

 

10. Episode

Episode is waarschijnlijk geen onbekende. Deze vintage winkel zit namelijk verspreid over heel het land. Hun assortiment aan o.a. toffe shirts, jassen, tassen, jeans en blouses is enorm. Het is dan ook de winkel waar je eigenlijk altijd wel iets vindt.

Adres

Nieuwe Spiegelstraat 37H, 1017 DC Amsterdam
Berenstraat 1, 1016 GG Amsterdam
Waterlooplein 1, 1011 NV Amsterdam
Spuistraat 96, 1012 TZ Amsterdam

 

11. Bij Ons Vintage

Een vintage winkel voor vrouwen én mannen, waar je uren lang kan rondlopen. Elke week wordt de kleding aangevuld en dankzij hun toffe assortiment hoort deze vintage winkel tot een van de leukste in Amsterdam!

Adres

Nieuwezijds Voorburgwal 150, 1012 SJ Amsterdam
Reestraat 13, 1016DM Amsterdam

 

12. We Are Vintage

Bij We Are Vintage shop je voor zowel mannen als vrouwen de leukste vintage kleding uit de jaren 70 tot 2000. De winkel ziet er daarnaast goed en overzichtelijk uit en binnen het assortiment vind je zowel leuke basics als bijzondere items!

Adres

Kinkerstraat 193, 1053 DR Amsterdam
Eerste Van Swindenstraat 43, 1093 GC Amsterdam

 

13. Rumors Vintage & Design

Van de jaren 50 tot aan de jaren 90: bij Rumors Vintage & Design in Amsterdam hangt het vol met high quality vintage items. Dit betekent toffe laarzen, jassen, accessoires en meer uit de leukste tijdperken.

Van de jaren 50 tot aan de jaren 90: bij Rumors Vintage & Design hangt het vol met high quality vintage items. Dit betekent toffe laarzen, jassen, accessoires en meer uit de leukste tijdperken. Heerlijk om tussen te neuzen!

Adres

Haarlemmerstraat 29, 1013 EJ Amsterdam
Haarlemmerstraat 99, 1013 EM Amsterdam

 

14. Thrift Shop

De Thrift Shop is een soort walk in closet, gevuld met een perfecte mix aan vintage items en high end merken. Dit betekent Prada, Balenciaga, Louis Vuitton, maar ook The Kooples, American Vintage en Ganni. Kan je niet naar de winkel komen? Ze hebben gelukkig ook een online shop!

Adres

Albert Cuypstraat 187, 1073 BD Amsterdam

 

Dat waren de leukste vintage winkels in Amsterdam. Weet jij nog wat verborgen parels die we over het hoofd hebben gezien? Laat het ons even weten in de comments!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *