Over Amsterdam - Amsterdam Skip to main content

Over
Amsterdam

Amsterdam, die beroemde en beruchte hoofdstad van Nederland. Waar je van alles kunt beleven, of je nou 16 jaar bent of 70 jaar. Het is de stad waar toeristen maar al te graag nieuwe dingen proberen. Maar ook de stad met een rijke geschiedenis die je overal terug ziet komen. Het is de stad gevuld met ontelbare leuke hotspots, met toffe musea en met de mooiste winkels. Vervelen doe je je hier in ieder geval niet. 

Wat zijn de nationale feestdagen? Tot hoe laat zijn de winkels open? Waar sla ik m'n bagage op? Lees het allemaal hier.

Praktische informatie

Lees hier wat de beste reistijd voor Amsterdam is, wat de nationale feestdagen zijn, wanneer de winkels geopend zijn en waar je je bagage kunt opslaan.

Foto: Niels Blekemolen
Lees meer

De leukste hotspots

Voor gezellige cafés, hippe restaurants en chique cocktailbars zit je hier goed. Kijk hier bij welke hotspots je moet zijn.

Lees meer

Beziens-
waardigheden

Bezienswaardigheden in overvloed in Amsterdam. Of je nou van geschiedenis houdt, moderne kunst, architectuur, interactieve musea, leuke buurten… Er is genoeg te zien.

Foto: Philipp Benedikt
Lees meer
Reis je vanaf het buitenland? Of kom je uit een andere stad in Nederland? Lees hier hoe je het makkelijkste Amsterdam bereikt.

Hoe kom ik in Amsterdam?

Reis je vanaf het buitenland? Of kom je uit een andere stad in Nederland? Lees hier hoe je het makkelijkste Amsterdam bereikt.

Foto: Koen Smilde
Lees meer
Amsterdam-West is het grootste stadsdeel van Amsterdam. Het is een diverse, groene buurt met veel levendige wijken: Bos en Lommer, de Baarsjes, Oud-West, Westerpark en Nieuw-West.

Buurten van Amsterdam

Amsterdam is groot. Het is daarom handig om te weten welke buurten het bezoeken waard zijn en waar je het beste kunt overnachten. Check deze pagina voor een overzicht met uitleg over de buurten van Amsterdam.

Foto: Koen Smilde
Lees meer