Amsterdam Centrum - Amsterdam Skip to main content

Amsterdam Centrum

De 9 Straatjes & de Jordaan

Een plek die je niet mag overslaan bij je bezoek aan Amsterdam zijn de 9 Straatjes. Dit zijn namelijk 9 prachtige winkelstraatjes midden in de grachtengordel van Amsterdam. Wat ook heel fijn is; de 9 Straatjes liggen heel centraal en zijn daarom heel makkelijk te bereiken. 

In deze straten wandel je langs de bekende Amsterdamse grachten en authentieke Amsterdam grachtenpanden. Maar waarvoor mensen het graag bezoeken zijn ook zeker de leuke boetiekjes, vintage winkels en speciaalzaken. 

Bij het shoppen in de 9 straatjes, is het ook zeker leuk om even door de Jordaan te lopen. Een schilderachtige buurt met grachtenpanden, bruggen en echte Amsterdamse gezelligheid. 

 

De Plantage

In de Plantagebuurt komt natuur en cultuur samen, midden in het centrum van Amsterdam. Dit is de plek waar je een van de oudste tuinen van Europa vindt, Hortus Botanicus, en waar de stadsdierentuin ARTIS is gelegen. 

Als je van musea houdt hoef je ook niet ver, want in de Plantagebuurt vind je het Rembrandthuis, Hermitage Amsterdam, het Joods Historisch Museum, het Verzetsmuseum en culturele plekken zoals het Koninklijk Theater Carré en het Nationale Opera & Ballet. Kortom: een buurt met een rijke cultuur die echt een bezoekje waard is. 

 

Het Spiegelkwartier

Dankzij de rijke geschiedenis van deze buurt, is het Spiegelkwartier het centrum voor kunst- en antiekhandel. Dit betekent een buurt vol met antiekwinkels, curiosa en kunstgaleries, gerund door mensen die weten waar ze het over hebben. 

Daarnaast kent het Spiegelkwartier een hoop leuke (mode)winkels, design boetieks en ga zo maar door. Heel leuk om rond te neuzen of te bezoeken als je op zoek bent naar iets specifieks. 

 

Haarlemmerstraat & Haarlemmerdijk

De Haarlemmerbuurt vind je ten westen van het centrum van Amsterdam. Een hele leuke, levendige wijk vol met winkeltjes en cafés. Loop door de Haarlemmerstraat en bezoek allerlei winkels met kleding, platen, kunst, vintage en meer.