Amsterdam-West - Amsterdam Skip to main content

Amsterdam-West

Amsterdam West is het grootste stadsdeel van Amsterdam. Het is een diverse, groene buurt met veel levendige wijken: Bos en Lommer, de Baarsjes, Oud-West, Westerpark en Nieuw-West. Deze wijken staan vol met bijzondere winkels, markten, hippe hotspots en verborgen parels.

 

Bos en Lommer

Een plek die echt up and coming is in Amsterdam: BoLo, oftewel Bos en Lommer. Door de komst van nachtclubs en een grote diversiteit aan leuke hotspots heeft deze buurt in de laatste jaren een heel ander imago gekregen.

In Bos en Lommer kun je een bezoek brengen aan De School, een voormalig schoolgebouw dat getransformeerd is in een cultureel centrum met o.a. een club, concertzaal en café.

 

De Baarsjes

Ten zuiden van de Bos en Lommer ligt de multiculturele wijk de Baarsjes. Deze fijne buurt heeft een groot aanbod hippe conceptstores, groene parken, koffietentjes en plaatselijke bakkers.

Bezoek in de Baarsjes de altijd gezellige Jan Evertsenstraat, ook wel ‘Jan Eef’ genoemd. Hier kun je genoeg fijne restaurants en cafés vinden.

 

Oud-West

Oud-West grenst o.a. aan het centrum van Amsterdam en het Vondelpark. Het is een bruisende buurt vol met leuke restaurants, winkels en koffietentjes.

In Oud-West ben je op het goede adres voor een culinaire ervaring. Veel hippe Amsterdamse restaurants zijn hier gevestigd, met een hoop opties voor veganistische bezoekers. Zo heb je hier de Meatless District op de Bilderdijkstraat waar het menu 100% plantaardig is.

 

Westerpark

Grenzend aan de Jordaan ligt Amsterdam Westerpark. Het ruime stadspark wordt ook wel gezien als de achtertuin van de buurt en is een plek waar mensen samen komen voor picknicks, wandelingen en festivals.

 

Nieuw-West

Hippe hotspots, een bruisend nachtleven en veel creatieve uitspattingen, dat is wat je kunt verwachten in Amsterdam Nieuw-West. Bezoek bijvoorbeeld Radion, een plek waar kunst, cultuur, muziek en dans samen komen.

Daarnaast heb je in Nieuw-West ook fijne natuurgebieden. Van het Rembrandtpark tot de Lange Bretten, er is genoeg moois te ontdekken.