Amsterdam-Zuid - Amsterdam Skip to main content

Amsterdam-Zuid

Amsterdam Zuid is een levendig gebied dat bestaat uit de wijken Zuidoost, Oud-Zuid en De Pijp. Het is het culturele hart van Amsterdam, vol met iconische musea, concertzalen, luxe winkels en fijne restaurants. 

 

Zuidoost

In Amsterdam Zuidoost is veel entertainment op grote schaal te vinden. Zo heb je hier o.a. de indrukwekkende Ziggo Dome en AFAS live (voorheen was dit de Heineken Musical Hall). Regelmatig treden hier bekende artiesten en bands op, maar er vinden ook festivals en andere grote feesten plaats. 

En niet te vergeten is natuurlijk de Johan Cruijf ArenA, waar menig Ajax fans naartoe reizen om hun favoriete team te supporten. 

 

Oud-Zuid

Oud-Zuid is een van de rijkste buurten in Amsterdam. Door de indrukwekkende historische gebouwen, brede straten en unieke winkeltjes straalt de rijkdom er vanaf. 

In Oud-Zuid vind je het populaire Vondelpark en het Museumkwartier, met een aantal van de beste musea ter wereld. Op het culturele Museumplein staan het Rijksmuseum, het Van Gogh Museum, het Stedelijk Museum en het Concertgebouw. 

 

De Pijp

De Pijp, een wijk die onderdeel is van Zuid Amsterdam, is een echte studentenbuurt, die vol zit met leuke cafés en terrassen. Ook staat De Pijp bekend om de Albert Cuypmarkt, de populairste markt van Amsterdam. 

De Pijp werd al snel de ‘Quartier Latin van Amsterdam’ genoemd, omdat de wijk, met alle straatjes, cafés en de sfeer doen denken aan de Parijse studentenwijk. Het is dan ook, mede dankzij alle leuke (diverse) cafés, restaurants, winkels en uitgaansgelegenheden, een hele populaire plek om te bezoeken tijdens je bezoek aan Amsterdam.