Hoe huur ik een fiets - Amsterdam Skip to main content

Hoe huur ik een fiets

Bij je bezoek aan Amsterdam is fietsen een must! Want elke Nederlander, jong en oud, gebruikt dit vervoersmiddel. Van jongs af aan leren we het en het is dan ook een hele gebruikelijke manier om van A naar B te komen.

Een fiets huren is daarom onmisbaar tijdens je bezoek aan Amsterdam. Er zijn bijna overal goede fietspaden om veilig rond te rijden en het is zeker een aanrader als het zonnetje lekker schijnt.

Er zijn een aantal manieren om een fiets te huren. Deze leggen we hieronder uit:

 

1. OV-fiets

Verspreid over de stad kun je bij stations een OV-fiets ophalen. Dit kost €3,85 per 24 uur. Na 72 uur betaal je een toeslag van €5,00. De fiets zet je vervolgens weer terug bij het punt waar je deze hebt opgehaald.
Houd er wel rekening mee dat om een OV-fiets te kunnen huren, je een persoonlijke ov-kaart nodig hebt.

 

2. Verhuurbedrijven

Het kan natuurlijk dat je Amsterdam maar voor een korte periode bezoekt vanuit een ander land, en daarom geen OV-kaart hebt. Dan is het handig om tijdelijk een fiets te huren bij een verhuurbedrijf.

 

BimBimBikes

Dit verhuurbedrijf is een online bemiddelaar tussen jou en andere fietsverhuurbedrijven. Hier reserveer, boek en betaal je online jouw huurfiets. Heel handig als je niet veel wilt zoeken! Hoe dat precies werkt leggen we heel simpel hieronder uit:

Stap 1. Surf naar de BimBimBikes website en kies het land en de stad waar je naartoe wilt. Type vervolgens Amsterdam in.

Stap 2. Vervolgens krijg je een overzicht van de verhuurbedrijven op jouw gekozen plek en kan je de prijzen vergelijken. Hier maak je de beslissing waar je graag een fiets zou willen huren.

Stap 3. Op de pagina van het bedrijf waar jij jouw fiets zou willen huren kies je het aantal dagen in de kalender rechts bovenaan.

Stap 4. Vul vervolgens het type en het aantal fietsen in dat je wilt huren. Rechts verschijnt het totaalbedrag van jouw gekozen fiets(en).

Stap 5. Rond je betaling af met Paypal, Mastercard, Maestro, Visa of iDeal. Zodra jouw boeking bij binnen is ontvang je een ontvangstbevestiging.

Huur hier een fiets via BimBimBikes.

3. Doe mij maar mijn eigen fiets!

Bezoek je Amsterdam voor een langere tijd? Bijvoorbeeld voor je studie of werk? Dan is een fiets kopen een slimme keuze. Onze tip is om een tweedehands fiets aan te schaffen. Dit is fijn voor je portemonnee en helaas worden fietsen ook snel weer gestolen. Om een fiets te kopen raden we het aan om op Marktplaats te kijken of op een Amsterdam community Facebook groep.