Hoe kom ik in Amsterdam? - Amsterdam Skip to main content

Hoe kom ik in
Amsterdam?

Van Schiphol naar Amsterdam

Kom je uit het buitenland? Dan kan je het beste vliegen naar Schiphol. Dit is de grootste luchthaven van Nederland en teven de luchthaven van Amsterdam.

Vanaf Schiphol kom je heel gemakkelijk in het centrum van Amsterdam. Dit kan namelijk met de trein, bus, auto en taxi.

 

Trein vanaf Schiphol

Direct onder de luchthaven zit het treinstation. Zodra je je koffers hebt verzameld en je richting de uitgang wandelt, zie je de borden en poortjes naar de treinen al staan. Check de website van de ns voor actuele vertrektijden en check onze pagina over openbaar vervoer in Amsterdam voor meer informatie.

 

Bus vanaf Schiphol

Een andere optie is de bus. Voor de deur van Schiphol Plaza, enkel een paar minuten lopen van de aankomsthal, vind je de opstapplekken. Check 9292ov voor actuele vertrektijden naar jouw bestemming.

 

Taxi vanaf Schiphol

Liever iets comfortabeler reizen? Pak dan een taxi voor de deur van Schiphol en laat je afzetten voor de deur van jouw bestemming. Check de website van Schiphol voor alle mogelijkheden.

 

Huurauto vanaf Schiphol

Tot slot kan je heel gemakkelijk een auto huren voor jouw verblijf in Nederland. Dit kan je van tevoren online regelen bij een van de verschillende aanbieders, of bij aankomst zelf. Bekijk even deze link voor alle informatie over auto’s huren op Schiphol.

 

Ik kom met de trein naar Amsterdam

Een hele fijne en snelle manier om Amsterdam te bereiken vanuit andere steden – zowel uit Nederland als het buitenland – is met de trein.

Wil je naar het centrum? Stap dan uit op Amsterdam Centraal. Er zijn ook andere stations in Amsterdam, die afhankelijk van jouw bestemming misschien handiger zijn om naartoe te reizen. Om de snelste route te weten voor jouw trip, raden we het aan om het adres van je bestemming in te vullen op 9292ov.

 

Ik kom met de auto naar Amsterdam

Natuurlijk is het ook mogelijk om met de auto naar Amsterdam te komen. Check bij het boeken van je verblijf of er een mogelijkheid is om je auto te parkeren; wel zo handig! Is dat er niet? Check dan Mobypark; hier kun je heel makkelijk een parkeerplaats reserveren op verschillende plekken in de stad.

Houd er wel rekening mee dat Amsterdam een grote en drukke stad is; de stad verkennen met de auto is daarom – met uitzonderingen daar gelaten – misschien niet voor iedereen de meest efficiënte manier. Plan je trip van tevoren in zodat je de spits zoveel mogelijk kan vermijden.

Meer informatie vind je op onze pagina over parkeren in Amsterdam.