Parkeren in Amsterdam - Amsterdam Skip to main content

Parkeren in
Amsterdam

Parkeergarages

Er zijn een hoop parkeergarages te vinden in Amsterdam centrum en omstreken, zowel gemeentelijke garages als commerciële. Houd er echter rekening mee dat parkeren in Amsterdam, ook in de garages, erg prijzig kan zijn.
Voor een overzicht van parkeergarages kan je het beste hier een kijkje nemen: https://www.amsterdam.nl/parkeren-verkeer/parkeergarages/. Hier vind je een plattegrond van de stad met alle parkeergarages, openingstijden en prijzen per garage.

P+R-terreinen

Onze tip is om je auto te parkeren op een P+R-terrein. Een super makkelijke en goedkope optie om naar Amsterdam te reizen.
Het werkt als volgt: parkeer je auto op een van de P+R-terreinen rondom het centrum en reis vanaf hier verder met het openbaar vervoer. De prijzen zijn als volgt:

  • Rijd je de parkeergarage in voor 10.00 uur op maandag t/m vrijdag? Dan betaal je €8,- voor de eerste 24 uur en €1,- per volgende 24 uur.
  • Rijd je de parkeergarage in na 10.uur op maandag t/m vrijdag? Dan betaal je slechts €1,- per 24 uur.
  • In het weekend betaal je €1,- per 24 uur.

Let op:

  • Bij P+R RAI is de maximale parkeertijd 24 uur. Bij de overige P+R-terreinen is het 96 uur. Als je van plan bent om de auto langer dan 24 uur te parkeren, check dan altijd even de tijden per garage, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.
  • Zodra je met het openbaar vervoer terug reist naar je auto, zorg er dan voor dat je als laatste bent ingecheckt bij een halte in het centrum. Anders is het P+R tarief niet geldig.Reis verder met je OV-chipkaart of met een los kaartje. Kijk hier voor meer informatie over reizen met het openbaar vervoer in Amsterdam (LINK).
    Bekijk hier het overzicht met P+R-terreinen in Amsterdam. https://www.amsterdam.nl/parkeren-verkeer/parkeergarages/

Buiten parkeren

Natuurlijk kun je in Amsterdam ook op straat parkeren. Qua prijs is dit afhankelijk waar je de auto parkeert. Over het algemeen geldt: hoe dichter je bij het centrum parkeert, hoe duurder het wordt. Betaal bij het parkeren op straat via de betaalautomaten of via apps zoals Parkmobile of Yellowbrick.

Mobypark

Een van onze tips bij het parkeren van je auto, is Mobypark. Het concept is vergelijkbaar met dat van Airbnb: iemand verhuurt zijn of haar parkeerplaats en deze kun jij vervolgens huren. Dit kan zijn voor een dagdeel, een week of een aantal maanden. Ideaal in een drukke stad als Amsterdam.
Het werkt super simpel: op de website voer je het adres in en de aankomst- en vertrektijden. Kies een parkeerplek uit en maak een reservering. Boek een parkeerplek bij Mobypark via deze link. (LINK)