13 Leuke plekken voor brunch in Antwerpen - Weekends in Antwerpen Skip to main content
Elke zondag organiseren ze bij Maurice in Antwerpen een all-you-can-eat brunch. Wil je liever brunchen op een andere dag? Bestel dan de pannenkoekjes, salades, porridge, of kies je voor het uitgebreide ontbijt.

13 Leuke plekken voor brunch in Antwerpen

Door Mathilde Simon
juli 15, 2020

Lekker de dag beginnen met een uitgebreide maaltijd in Antwerpen, een bakje koffie, op een wat later tijdstip dan misschien gewend: oftewel brunch!

Hieronder verklappen we een aantal topadresjes voor een heerlijke brunch in Antwerpen, met je familie, vrienden of lover.

 

1. Moss

Bij Moss schuif je aan tafel voor hun heerlijke all-day-breakfast concept. American pancakes, avocado toast en eggs benedict zijn de gerechten waar je hier je dag goed mee kan starten.

Adres

Volkstraat 11, 2000 Antwerpen

 

2. Maurice Coffee & Knits

Elke zondag organiseren ze bij Maurice in Antwerpen een all-you-can-eat brunch. Wil je liever brunchen op een andere dag? Bestel dan de pannenkoekjes, salades, porridge, of kies je voor het uitgebreide ontbijt.

Elke zondag organiseren ze een all-you-can-eat brunch, waarin je voor €25 p.p. geniet van een old fashioned full brunch buffet. Wil je liever brunchen op een andere dag? Bestel dan de pannenkoekjes, salades, porridge, of kies je voor het uitgebreide ontbijt met alles erop en eraan.

Adres

Korte Nieuwstraat 22, 2000 Antwerpen

 

3. Pain Pidou

Bij Pain Pidou start je je dag met heerlijk versgebakken brood. In het weekend het je de Pidou’s Weekend Brunch, met verschillende broden, beleg, granola en een verse jus.

Adres

Kruishofstraat 136, 2020 Antwerpen

 

4. Barchel

Een prachtige zaak, met veel licht en een groot terras. Het is een heerlijke plek voor een brunch bij mooi weer, waar je geniet van hun klassieke breakfast bagel of de lekkere pancakes.

Adres

Van Breestraat 6, 2018 Antwerpen

 

5. Kaffeenini

In het weekend eet je hier volgens een all-day-breakfast concept; dat betekent ontbijten ongeacht wanneer je je bed uit rolt! Kies voor een ontbijtje met ei, of ga voor een van hun heerlijke bagels.

Adres

Nationalestraat 114A, 2000 Antwerpen

 

6. Kloonies

Lekker brunchen doe je bij Kloonies, waar je geniet van hun granola met yoghurt, croissantjes en lekkere broodjes.

Adres

Kloosterstraat 183, 2000 Antwerpen

 

7. Charlie’s

Charlotte is eigenaar van deze award winning koffiebar, waar de opties aan koffie je om de oren vliegen. Ook qua eten is er wat voor iedereen: voor de kleine eter, de grote eter, de vegetariër of degene die glutenvrij eet.

Charlotte is eigenaar van deze award winning koffiebar, waar de opties aan koffie je om de oren vliegen en de menukaart ook niet de minst geringste is. Er is voor iedereen wat, of je nou op zoek bent naar een uitgebreide brunch, of toch liever iets licht verteerbaars zoekt.

Adres

Volkstraat 66, 2000 Antwerpen

 

8. Butchers

Butchers in Antwerpen is een hippe, rauwe tent waar je heerlijke Buttermilk pancakes of een lekkere Breakfast Burger eet.

Butchers is een hippe, rauwe tent waar je heerlijke Buttermilk pancakes of een lekkere Breakfast Burger eet. Zoek een plekje op hun terras of geniet van het zonnetje.

Adres

Kasteelstraat 57, 2000 Antwerpen

 

9. Munch

Heb je iets te compenseren van een slechte nacht ervoor? Bij Munch eet je allemaal gezonde maaltijden die je lijf goed kunnen gebruiken. Smoothie bowls and toast boordevol superfoods dus!

Adres

Oudaan 15/De Grote Bibliotheek, 2000 Antwerpen

 

10. Tinsel

Bij Tinsel in Antwerpen eet je simpele, seizoensgebonden en huisgemaakte gerechten. Denk aan heerlijke pancakes, havermout, toast met pindakaas of lekkere wentelteefjes.

Simpel, seizoensgebonden en huisgemaakt. Bij deze warme, kleinschalige hotspot in Antwerpen brunch je met pancakes, havermout, toast met pindakaas of lekkere wentelteefjes.

Adres

Vlaamsekaai 40, 2000 Antwerpen

 

11. Walvis

Een mooie, stijlvolle zaak waar je heerlijk zit voor een brunch. Op de menukaart staan vooral klassiekers, zoals de eggs benedict, toast met avocado en lekkere wentelteefjes.

Adres

Walvisstraat 1, 2018 Antwerpen

 

12. Cafématic

Ben je in het centrum van Antwerpen en heb je zin in een lekker kopje koffie, ontbijt of lunch? Stap dan zeker binnen bij Cafématic!

Op zoek naar een brunch plek in Antwerpen voor je gaat shoppen? Aan het einde van de Meir vind je Cafématic, waar je binnen of buiten heerlijk geniet van koffie, broodjes en een fijne sfeer.

Adres

Vleminckveld 2/De Oude Boekwinkel, 2000 Antwerpen

 

13. Divers

Een frisse zaak waar alle gerechten worden gemaakt van biologische producten en vrij zijn van geraffineerde suikers en toevoegingen. Hier begin je je dag met heerlijke smoothie bowls en gezonde toasts.

Adres

Volkstraat 9, 2000 Antwerpen

 

Waar ga jij dit weekend brunchen in Antwerpen? Laat het ons weten als we jouw favoriete brunch plek zijn vergeten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *