11 Beste plekken voor een cocktail in Antwerpen - Weekends in Antwerpen Skip to main content
BelRoy’s in Antwerpen is een sfeervolle cocktailbar waar je geniet van de klassiekers met een twist. Wist je dat zes maanden na de opening, ze zelfs werden verkozen tot beste cocktailbar van België?

11 Beste plekken voor een cocktail in Antwerpen

Door Mathilde Simon
juli 20, 2020

Op zoek naar lekkere cocktails in Antwerpen? Yes, dan zit je goed! In dit artikelen delen we waar je de lekkerste klassiekers drinkt en welke cocktailsbars de meest unieke mixjes maken. 

 

1. Dogma

De beste cocktailbar van Europa zit gewoon hier, in Antwerpen! Wat hen de beste maakt? De ongeëvenaarde mixjes zoals hun Japanese Blossom en Espresso Martini 2.0. Dit samen met de warme retro uitstraling die de cocktailbar heeft, is het zeker de moeite waard.

Adres

Wijngaardstraat 5, 2000 Antwerpen

 

2. SIPS

Manuel Wouters, bekend van Njam-tv, is de eigenaar van cocktailbar SIPS. De naam verwijst naar het nippen van je drankje en dat doe je hier zeker. Want de cocktails, met recepten die teruggaan tot 1790, zijn heerlijk .

Adres

Gillisplaats 8, 2000 Antwerpen

 

3. Bar Burbure

Milaan, Manhattan en London komen samen in Antwerpen. Naast mooie wijnen, biertjes van de tap en zelfs een sigaar, drink je hier heerlijke verfijnde cocktails.

Adres

Vlaamsekaai 41, 2000 Antwerpen

 

4. Jones & Co

Whiskey, rum, bier, wijn… En heel veel Gin & Tonic! De overige cocktails zijn ook niet mis; die worden met vakmanschap bereid en tot in de puntjes afgewerkt. Neem plaats op de chesterfield bank, kies je favoriete cocktail van het menu en geniet van de sfeer.

Adres

Pelgrimstraat 7, 2000 Antwerpen

 

5. Cocktails at Nine

Het talentvolle team van Nine brengen keer op keer een menu dat volledig eigen is. De cocktailbar vind je in de schaduw van de Onze-Lieve-Vrouwenkathedraal en biedt twee terrassen, zodat je ook gewoon op een zomerse dag in de frisse lucht kunt genieten van je cocktail.

Adres

Lijnwaadmarkt 9, 2000 Antwerpen

 

6. The Dirty Rabbit

The Dirty Rabbit is een bar, die zomaar kan veranderen in een club waar stilzitten geen optie is. De bar geeft een underground gevoel waar je de lekkerste Latijns Amerikaanse cocktails weg slurpt.

Adres

Gentplaats 1, 2000 Antwerpen

 

7. BelRoy’s Bijou

Een sfeervolle cocktailbar, waar je geniet van de klassiekers met een twist. Een Negroni, Martini, maar ook een glaasje wijn of speciaalbier staat er op de kaart.

Dat ze hier weten wat ze doen is zeker. Want zes maanden na de opening werden ze al verkozen tot de beste cocktailbar van België!

Adres

Graaf van Egmontstraat 20, 2000 Antwerpen

 

8. Bar Tikila

De naam verraad het al… Want hier drink je natuurlijk tequila! Dit bekende Mexicaanse drankje ken je misschien als een shotje, met zout en limoen. Maar bij Bar Tikila weten ze dat je er veel betere dingen mee kan doen.

De tequila hier is van goede kwaliteit – scheelt weer in de kater – en is puur te bestellen of natuurlijk in een lekkere cocktail. Bestel bijvoorbeeld de klassieke margarita, maar dan zoals ze ‘m schenken bij Bar Tikila, met een twist!

Adres

August Michiels Straat 2, 2000 Antwerpen

 

9. Brasserie Appelmans

Brasserie Appelmans is een bijzondere, want ze staan bekend om Absint; ook wel de groene fee genoemd. Vroeger was dit drankje zelfs verboden, maar tegenwoordig mag het geschonken worden.

Dit groen gekleurde drankje wordt verwerkt in lekkere cocktails, wat – als je jezelf kan bedwingen – voor een leuke avond kan zorgen. Geef je de voorkeur aan iets minder sterks? Geen probleem, er staan zat andere lekkere cocktails op het menu.

Adres

Papenstraatje 1, 2000 Antwerpen

 

10. Bar Zar

Een cocktailbar met een exotisch tintje! Deze TIKI cocktailbar in Antwerpen serveert creatieve mixjes met verse en tropische ingrediënten. Alles in deze bar is leuk, het interieur, de drankjes, de sfeer en natuurlijk niet te vergeten het aquarium vol piranha’s.

Adres

Pourbusstraat 8, 2000 Antwerpen

 

11. Backyard

Een bistro, een bar en – natuurlijk – een backyard. Gelegen op de Grote Markt, dus makkelijk te bereiken als je niet bekend bent met Antwerpen. Zoek een plekje binnen of buiten, kies een lekkere cocktail van de kaart, misschien een hapje nog erbij, en genieten maar!

Adres

Grote Markt 52, 2000 Antwerpen, België

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *