19 Leuke plekken voor koffie in Antwerpen - Weekends in Antwerpen Skip to main content
Niet alleen is de koffie hier heerlijk, probeer ook de pancakes bij Butchers Coffee voor ontbijt of lunch!

18 Beste plekken voor koffie in Antwerpen

Door Mathilde Simon
juli 15, 2020

Antwerpen is de ideale stad voor liefhebbers van leuke plekken voor koffie. Ongeveer op elke hoek zit er een hippe zaak waar er aandacht zit in zowel de koffie als de looks van de zaak.

Lees hieronder over de beste koffie plekken in Antwerpen en probeer ze uit!

 

1. Normo

Het heeft een wat industriële look, maar wel met een fijn huiskamer gevoel. Hier drink je koffie, gebrand door Normo zelf. Een creatieve plek, waar je lekker met je laptop of notitieboek aan het werk kan.

Adres

Minderbroedersrui 30, 2000 Antwerpen

 

2. Butchers Coffee

Niet alleen is de koffie hier heerlijk, probeer ook de pancakes bij Butchers Coffee voor ontbijt of lunch!

We schreven er al over in ons artikel met leuke ontbijtplekken in Antwerpen, maar Butchers Coffee is een heerlijke plek voor een kopje koffie en een lekker ontbijt. Het café ziet er hip uit, met een rauw randje, en serveert daarnaast heerlijke pancakes.

Adres

Kasteelstraat 57, 2000 Antwerpen

 

3. Black & Yellow Coffee Bar

Black & Yellow, Black & Yellow, Black & Yellow… Zit ‘ie bij jou ook in je hoofd nu? Grote kans dat je het niet kan laten om mee te zingen bij deze koffiebar, want op de achtergrond hoor je de fijnste hip-hop deuntjes voorbij komen.

Adres

Nassaustraat 7, 2000 Antwerpen

 

4. Caffe Mundi

Caffe Mundi is ook wel het koffielabo van het koffiemerk Cross Roast. Ze serveren hier vier standaard single origin koffies, en elke maand een unieke koffie.

Alle koffies bij Caffe Mundi komen van het koffiemerk Cross Roast. Caffe Mundi wordt daarom ook wel het koffielabo van Cross Roast genoemd. Ze serveren hier vier standaard single origin koffies, en elke maand een unieke koffie.

Adres

Oude Beurs 24, 2000 Antwerpen

 

5. Mokkakapot

Een uniek café wat tevens een galerie is. Het ligt iets buiten het centrum, maar als je in de buurt bent een leuke plek voor een kopje koffie in dit kleurrijke café.

Adres

Sergeyselsstraat 2, 2140 Antwerpen

 

6. Caffènation

Bij Caffènation branden ze hun eigen koffiebonen en ligt de focus op kwaliteit koffie en goede relaties met hun klanten. Bezoek de locatie in het centrum of die in het PAKT.

Of je nou een pak koffiebonen in wilt slaan, of met je laptop of met vrienden aan tafel gaat zitten voor een vers bakje; het kan allemaal. Bij Caffènation branden ze hun eigen koffiebonen en ligt de focus op kwaliteit koffie en goede relaties met hun klanten.

Bezoek de locatie in het centrum, of maak een tripje naar het bijzondere PAKT, waar Caffènation is gelegen tussen grote industriële pakhuizen.

Adres

Mechelsesteenweg 16, 2000 Antwerpen

Lamorinierestraat 161, 2018 Antwerpen (PAKT)

 

7. Belga & Co

Bij Belga & Co zien ze koffie als meer dan een drankje. Het is namelijk een moment, waarin je dagelijkse routine even stilstaat en waar je je zorgen opzij kunt zetten. Met die instelling willen wij hier zeker een koffietje komen drinken!

Adres

Lange Klarenstraat 14, 2000 Antwerpen

 

8. Esco*Bar

Een gezellige koffiebar, dichtbij centraal station. Niet alleen de ideale locatie om met iemand af te spreken, ook nog eens een leuke koffiezaak met fijne vibes en een lekker menu.

Adres

Quellinstraat 32, 2018 Antwerpen

 

9. Coffeelabs

Op zoek naar een rustmomentje tijdens het shoppen op de Meir? Bezoek dan Coffeelabs. Het zit een beetje verborgen, maar eenmaal gevonden kom je binnen in een toffe hotspot met een industrieel tintje. Een heerlijk ontbijtje, lunch, koffie en, als het weer het toelaat, een plekje op het dakterras.

Adres

Lange Klarenstraat 19, 2000 Antwerpen

 

10. Kolonel Koffie

Een stoere uitstraling, goede koffie en lekker ontbijt. Of je nou rustig alleen een krant wilt lezen, of direct achter je laptop aan het werk gaat; je wordt hier heerlijk wakker met een flinke caffeine boost.

Adres

Montignystraat 51, 2018 Antwerpen
Ankerrui 15, 2000 Antwerpen

 

11. Charlie’s

Charlotte is eigenaar van deze award winning koffiebar, waar de opties aan koffie je om de oren vliegen. Ook qua eten is er wat voor iedereen: voor de kleine eter, de grote eter, de vegetariër of degene die glutenvrij eet.

Charlotte is eigenaar van deze award winning koffiebar, waar de opties aan koffie je om de oren vliegen. Ook qua eten is er wat voor iedereen: voor de kleine eter, de grote eter, de vegetariër of degene die glutenvrij eet. Alles is mogelijk.

Adres

Volkstraat 66, 2000 Antwerpen

 

12. Coffee & Vinyl

Speciaal voor alle muziekliefhebbers en iedereen die van goede koffie houdt, is er Coffee & Vinyl.

Naast een ruim aanbod LP’s, singles en CD’s, serveren ze hier goede koffie, lekker gebak of een warme chocolademelk.

Adres

Volkstraat 45, 2000 Antwerpen

 

13. Buchbar

Het is zowel een boekenwinkel als een koffiebar, en daarnaast serveren ze heerlijke taart, broodjes en andere lekkere dingen op elk moment van de dag.

Adres

Scheldestraat 79, 2000 Antwerpen

 

14. Kaffeenini

Koffie, bagels, goede service en gratis WiFi. Zeven dagen in de week drink je hier koffies in alle soorten en maten en eet je van de uitgebreide lijst bagels. Wat dacht je van een Speculatte of een Cappuccino classico met gember, witte chocolade & honing?

Adres

Nationalestraat 114A, 2000 Antwerpen

 

15. Green Garage

Op ‘t Eilandje vind je Green Garage: een bijzondere koffiebar. Voorheen was dit een autogarage maar tegenwoordig een plek waar je heerlijke koffie en thee drinkt.

Adres

Cadixstraat 7, 2000 Antwerpen

 

16. Me & My Monkey

Een leuke retro koffiebar wat tevens een vinylzaak is. Een leuke hotspot, gerund door een familie, waar je lekkere koffie van Taeymans drinkt.

Adres

Oever 18, 2000 Antwerpen

 

17. Cuperus Koffie

Het is de oudste koffiebar in Antwerpen en de kennis gaat dan ook ver terug. Je drinkt hier lekkere koffie en thee, maar leert er ook alles wat er te weten valt over de koffie door middel van leuke workshops.

Adres

Paardenmarkt 28, 2000 Antwerpen
Sint-Katelijnevest 51, 2000 Antwerpen

 

18. Viggo’s

Een koffiebar met een Scandinavisch tintje, waar je heerlijke specialty coffee drinkt. Filterkoffie, latte, cappuccino, en natuurlijk heerlijke snacks.

Adres

De Coninckplein 21, 2060 Antwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *