17 Leukste plekken voor ontbijt in Antwerpen - Weekends in Antwerpen Skip to main content
Butchers in Antwerpen is een hippe, rauwe tent waar je heerlijke Buttermilk pancakes of een lekkere Breakfast Burger eet.

17 Leukste plekken voor ontbijt in Antwerpen

Door Mathilde Simon
juli 15, 2020

Je dag beginnen doe je met een lekker ontbijt in Antwerpen. Of het nou is omdat je rustig een krant wilt lezen, bij wilt kletsen met vrienden of niet wakker kan worden zonder een sterke bak koffie; bij deze ontbijtplekken in Antwerpen begin je je dag in ieder geval goed!

 

1. Butchers Coffee

Butchers in Antwerpen is een hippe, rauwe tent waar je heerlijke Buttermilk pancakes of een lekkere Breakfast Burger eet.

Buttermilk pancakes of een lekkere Breakfast Burger; bij de hippe, beetje rauwe, tent Butchers Coffee zit je heerlijk op het terras of geniet je binnen van een warme cappuccino met havermelk.

Adres

Kasteelstraat 57, 2000 Antwerpen

 

2. Divers

Een mooie, frisse zaak waar je de lekkerste smoothie bowls eet! Al hun producten zijn handgemaakte eerlijke producten, die voornamelijk biologisch zijn en vrij van geraffineerde suikers en toevoegingen.

Adres

Volkstraat 9, 2000 Antwerpen

 

3. Maurice Coffee & Knits

Elke zondag organiseren ze bij Maurice in Antwerpen een all-you-can-eat brunch. Wil je liever brunchen op een andere dag? Bestel dan de pannenkoekjes, salades, porridge, of kies je voor het uitgebreide ontbijt.

Gevestigd in een oud, tof pand, eet je hier pannenkoekjes, salades, porridge, of kies je voor een uitgebreid ontbijt met alles erop en eraan. Ook leuk: elke zondag organiseren ze een all-you-can-eat brunch.

Adres

Korte Nieuwstraat 22, 2000 Antwerpen

 

4. Wasbar

Een hotspot waar je ook een wasje kan draaien; hoe tof is dat? De zaak ziet er super hip uit en op het menu vind je lekkere pancakes, een bagel of het Wasbar ontbijt.

Adres

Graaf van Egmontstraat 5, 2000 Antwerpen
Graanmarkt 15, 2000 Antwerpen

 

5. B-NUT

Bij B-NUT eet je geen gewone wafel: je eet hier namelijk een wurger. Een combinatie van de burger en wafel, die ze gezonder hebben gemaakt dan de gewone burger broodjes dankzij alle superfoods.

In België eet je natuurlijk wafels… Maar ken jij de Wurger al? Een uniek concept waarin de wafel en de burger wordt gecombineerd. Het mooie van deze Wurger is dat hij gezonder is dan gewone burger broodjes, vanwege de superfoods, speltmeel en kruiden die ze gebruiken.

Adres

Leeuwenstraat 6, 2000 Antwerpen

 

6. Pain Pidou

Wakker worden met een koffie en de geur van versgebakken brood… Dat is genieten! Bij Pain Pidou eet je croissantjes, pistoletjes en lekkere gebakken eitjes. Ook lekker is de Pidou’s Weekend Brunch, met verschillende broden, beleg, granola en een verse jus.

Adres

Kruishofstraat 136, 2020 Antwerpen

 

7. Barchel

Een prachtige zaak, met veel licht en een gigantisch terras! Een heerlijke plek voor een ontbijtje bij mooi weer, waar je geniet van hun klassieke breakfast bagel of de lekkere pancakes.

Adres

Van Breestraat 6, 2018 Antwerpen

 

8. Crumbles & Beans

Bij Crumble & Beans heerst er een fijne huiselijke sfeer, waar je geniet van een lekker broodje, de ontbijtplank of een warme havermout.

Adres

Lange Dijkstraat 16, 2060 Antwerpen

 

9. Le Pain du quotidien

Een hotspot die je ondertussen in elke grote stad ziet. En niet zomaar! Want de sfeer is gemoedelijk, de koffie is goed en de broodjes zijn heerlijk. Voor de volledige ervaring kies je natuurlijk het bakkers ontbijtje, met brood, een croissant, een eitje, beleg en een vers sapje.

Adres

Graanmarkt 6, 2000 Antwerpen
Steenhouwersvest 48, 2000 Antwerpen
Lange Kievitstraat 107, 2018 Antwerpen
Mechelsesteenweg 45/47, 2018 Antwerpen

 

10. Kloonies

Lekker ontbijten en brunchen doe je bij Kloonies. Hier eet je granola met yoghurt, croissantjes en lekkere broodjes.

Adres

Kloosterstraat 183, 2000 Antwerpen

 

11. Cafématic

Ben je in het centrum van Antwerpen en heb je zin in een lekker kopje koffie, ontbijt of lunch? Stap dan zeker binnen bij Cafématic!

Nog zo’n plek die ideaal is als je een dagje gaat shoppen, want Cafématic bevindt zich aan het einde van de Meir. Een lekker terras, heerlijke koffie, broodjes en een fijne sfeer zijn o.a. de dingen die je hier kunt verwachten.

Adres

Vleminckveld 2/De Oude Boekwinkel, 2000 Antwerpen

 

12. Walvis

Een stijlvolle zaak, een mooi kleinschalig terras en een aantal klassiekers op de kaart. Denk aan Eggs Benedict, toast met avocado en lekkere wentelteefjes.

Adres

Walvisstraat 1, 2018 Antwerpen

 

13. Barnini

Een populaire ontbijtzaak in Antwerpen, want de bagels zijn hier om te smullen. Bestel daarbij een lekkere koffie en – als er nog ruimte is – een stukje taart.

Adres

Oudevaartplaats 10, 2000 Antwerpen

 

14. Tinsel

Bij Tinsel in Antwerpen eet je heerlijke pancakes, havermout, toast of wentelteefjes. Super simpel, seizoensgebonden en huisgemaakt.

Simpel, seizoensgebonden en huisgemaakt; een warme, kleinschalige hotspot in Antwerpen waar je ontbijtjes bestelt zoals pancakes, havermout, toast met pindakaas of lekkere wentelteefjes.

Adres

Vlaamsekaai 40, 2000 Antwerpen

 

15. Mirlo’s

Zodra wij ergens all-day-breakfast zien staan, worden we blij! Want de hele dag Mirlo’s ontbijtjes eten, zoals de acai bowl, avocado bowl of overnight oats, is zo slecht nog niet.

Adres

Verbondstraat 1, 2000 Antwerpen

 

16. Charlie’s

Charlotte is eigenaar van deze award winning koffiebar, waar de opties aan koffie je om de oren vliegen. Ook qua eten is er wat voor iedereen: voor de kleine eter, de grote eter, de vegetariër of degene die glutenvrij eet.

Charlotte is eigenaar van deze award winning koffiebar, waar de opties aan koffie je om de oren vliegen en de ontbijtkaart ook niet de minst geringste is. Voor de kleine eter, de grote eter, de vegetariër of degene die glutenvrij eet: het kan allemaal.

Adres

Volkstraat 66, 2000 Antwerpen

 

17. Kolonel Koffie

Een plek voor ontbijt in Antwerpen met een stoere uitstraling, goede koffie en lekker ontbijt. Of je nou rustig alleen een krant wilt lezen, of direct achter je laptop aan het werk gaat; je wordt hier heerlijk wakker.

Adres

Montignystraat 51, 2018 Antwerpen

 

Wat is jouw favoriete plek voor een ontbijt in Antwerpen? Laat het ons weten in de reacties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *