Centraal station en het (oude) centrum - Antwerp Skip to main content

Centraal station en het (oude) centrum

Als je al eens in Antwerpen bent geweest, is de kans groot dat je op Antwerpen Centraal aankwam en vanaf hier direct naar de Meir en de Grote Markt bent gelopen. De ideale plek natuurlijk om een dagje lekker te shoppen. Maar wist je dat rondom het centraal station ook een hoop leuke dingen zitten?

Recht tegenover het centraal station vind je bijvoorbeeld het chocolademuseum “Chocolate Nation” en de Antwerpse dierentuin. Als je een stukje doorloopt richting het centrum, kom je al snel op de grootste winkelstraat van Antwerpen: de Meir. Hier word je omringd door prachtige gebouwen en allerlei bekende winkels.

De (autovrije) winkelstraat leidt vervolgens tot het oude centrum van Antwerpen, waar je de bekende trekpleisters vindt zoals de Grote Markt, het Stadhuis, Onze-Lieve-Vrouwe-Kathedraal en het Rubenshuis.

Vergeet bij het uit- of instappen bij de trein ook niet het centraal station in je op te nemen; dit architectonisch pareltje is namelijk al meermaals verkozen tot een van de mooiste station in de wereld en is ondertussen een monument geworden.