Hoe huur ik een fiets? - Antwerp Skip to main content

Hoe huur ik een fiets?

Een super leuke en gemakkelijke manier om de stad te verkennen is natuurlijk met de fiets! Of je nou de gehele dag sportief Antwerpen wilt rondtoeren, of korte ritjes wilt maken van de ene bezienswaardigheid naar de ander; een fiets is het ideale vervoersmiddel.

Er zijn een aantal manieren om een fiets te huren. Deze leggen we hieronder uit:

 

1. Velo fiets

Steeds meer zie je het concept van een voertuig ‘delen’, en zo ook bij de fiets! De Velo fietsen zijn gedeelde fietsen die je op bepaalde punten in de stad kunt pakken en weer achterlaten. Het werkt super simpel:

Kies online of je een dag-, week- of jaarpas wilt. Een dagkaart bedraagt €4, een weekkaart €10 en een jaarkaart €49. Nadat je jouw keuze hebt afgenomen, krijg je een sms en e-mail met daarin jouw gebruikerscodes.

Zodra je de fiets wilt gebruiken, toets je op de codes in op de zuil en kan je de fiets meenemen. De fiets kan je gedurende 30 minuten per rit gebruiken. Gebruik je ‘m langer? Dan komt er een bedrag bij. Check de website voor alle informatie over een Velo fiets.

 

2. Verhuurbedrijven

Als je liever niet vastzit aan een tijd van 30 minuten per rit, kan je natuurlijk ook je eigen fiets huren. Dan is ‘ie helemaal van jou voor de periode dat je ‘m huurt. Je kan een fiets huren bij verschillende shops in Antwerpen, maar dat kan ook gemakkelijk online via BimBimBikes.

BimBimBikes

Online kun je bij BimBimBikes je eigen fiets huren voor een bepaalde periode. BimBimBikes is een soort online bemiddelaar tussen jou en fietsverhuurbedrijven, waardoor je in een goed overzicht kan zien wat de mogelijkheden zijn.

Hoe werkt het precies?

Stap 1. Surf naar de website van BimBimBikes en kies waar je naartoe wilt. Type vervolgens Antwerpen in.

Stap 2. Je ziet nu een overzicht van verhuurbedrijven. Je kunt hier de prijzen en fietsen vergelijken. Hier maak je de beslissing waar je graag een fiets zou willen huren.

Stap 3. Op de pagina van het bedrijf waar jij jouw fiets zou willen huren maak je een keuze in het aantal dagen in de kalender rechts bovenaan.

Stap 4. Vul ook het type en het aantal fietsen in dat je wil huren. Rechts verschijnt automatisch het totaalbedrag van jouw gekozen fiets(en).

Stap 5. Betaal met Paypal, Mastercard, Maestro, Visa of iDeal. Zodra jouw boeking bij BimBimBikes binnen is sturen ze je een ontvangstbevestiging.

Huur hier je fiets bij BimBimBikes.

 

3. Koop je eigen fiets

In het geval dat je voor een langere of onbepaalde periode in Antwerpen verblijft, is het super fijn om een eigen fiets te hebben. Dit kan bij verschillende winkels, maar voordeliger is om je fiets tweedehands te kopen. Bijvoorbeeld via 2dehands. Vraag ook om je heen of mensen iemand kennen die zijn/haar fiets verkoopt of via Facebook.