Hoe kom ik in Antwerpen - Antwerp Skip to main content

Hoe kom ik in
Antwerpen

Van Luchthaven Antwerpen naar Antwerpen centrum

Een van de mogelijkheden om in Antwerpen te komen is om te vliegen naar de luchthaven van Antwerpen. Om vanaf de luchthaven in het centrum te komen, kun je met de trein, bus en tram.

Er is de mogelijkheid om naar Antwerpen Centraal Station te reizen. Hiervoor pak je bus 51, 52 of 53 richting Antwerpen-Berchem. Vanaf hier pak je de trein naar Antwerpen Centraal.

Vanaf Antwerpen-Berchem zijn er ook andere manieren dan de trein om in het centrum te komen. Tram 4 (richting Silsburg) stopt bij Antwerpen Groenplaats, vlakbij het stadscentrum. Tram 9 (richting Linkeroever) stops aan de Meir (de grote winkelstraat) en Groenplaats en tram 11 (richting Rooseveltplaats) stops vlakbij Antwerpen Centraal.

Bij de luchthaven uitgang staan ook taxi’s klaar. Indien er geen taxi’s staan, kun je bij de informatiebalie om een taxi vragen.

 

Van Brussel naar Antwerpen Centrum

De grootste luchthaven van België is Brussel Airport. Het kan dus heel goed dat jouw vlucht naar België hier landt. Als je vanuit hier Antwerpen wilt bezoeken, is dat zeker mogelijk!

Met de trein ben je in 36 minuten op Antwerpen Centraal. Pak hiervoor de Intercity Direct richting Amsterdam Centraal.

Je kunt er ook voor kiezen om met een langeafstandbus naar Antwerpen centrum te reizen. Neem hiervoor de Airport Express of de BlaBlaBus. Koop via de websites een kaartje hiervoor. De bushaltes vind je direct onder de aankomsthal, op niveau 0.

Natuurlijk kun je ook vanaf hier een taxi nemen. Houd er wel rekening mee dat de afstand tussen Antwerpen en Brussel meer dan 40 km is, hierdoor kan de meter flink oplopen.

 

Ik kom met de trein naar Antwerpen

Het centraal station van Antwerpen is het ideale eindstation als je Antwerpen wilt bezoeken. Binnen no time loop van je vanaf het station naar bijvoorbeeld de Meir. Antwerpen kent nog meer stations. Afhankelijk van jouw bestemming kan je kijken welke het dichtste bij is gelegen.

 

Ik kom met de auto naar Antwerpen

Natuurlijk kan je ook gewoon met de auto naar Antwerpen. Zorg wel dat je je reis van tevoren in plant, zodat je de spits kunt vermijden en zeker bent van een parkeerplek.
Tip: is er geen parkeerplaats op de plek waar je verblijft? Reserveer dan een parkeerplaats via Mobypark.

Meer informatie vind je op onze pagina over parkeren in Antwerpen.