Parkeren in Antwerpen - Antwerp Skip to main content

Parkeren in
Antwerpen

1. Parkeergarages

Parkeren in een parkeergarage in Antwerpen is goedkoper dan op straat. Antwerpen kent verschillende parkeergarages, verspreid over de stad. In het centrumgebied betaal je ongeveer €3 per uur. Check deze website voor een overzicht van parkeergarages en tarieven in Antwerpen. Of deze website voor een overzicht van publieke parkings in Antwerpen.

 

2. P+R-terreinen

Een hele goedkope manier van parkeren en reizen naar Antwerpen is door je auto te parkeren op een P+R-terrein. Op deze terreinen parkeer je gratis, waarna je met het openbaar vervoer verder reist naar het centrum. Ideaal dus voor een dagje shoppen bijvoorbeeld.

Check hier welke P+R terreinen in Antwerpen er zijn.

 

3. Buiten parkeren

Natuurlijk kun je in Antwerpen ook op straat parkeren, echter zijn de plekken hiervoor beperkt.
Antwerpen werkt met zonegebieden. Bij alle zonegebieden geldt dat het betaald parkeren is van maandag t/m zaterdag (zon- en feestdagen uitgesloten). Hoe dichter je bij het centrum parkeert, hoe duurder de tarieven.

Voor een duidelijke plattegrond van alle zone gebieden en de bijbehorende voorwaarden, raden we het aan om even op deze website te kijken over buiten parkeren in Antwerpen.

Bij parkeerplekken op straat betaal je vooraf met je pinpas bij de betaalautomaat in het zonegebied, via de app zoals Parkmobile of Be-Mobile, of via een SMS.

 

4. Mobypark

Mobypark is een hele handige website om vooraf een parkeerplek te reserveren. Dit is bijvoorbeeld heel handig als je een weekend naar Antwerpen gaat en er geen parkeerplaats bij je verblijf zit. Bij Mobypark huur je dan een parkeerplek van iemand anders voor een dagdeel, een paar dagen of zelfs een aantal maanden.

Het werkt heel easy. Op de website voer je het adres in en de aankomst- en vertrektijden. Kies een parkeerplek uit en maak een reservering. Boek een parkeerplek bij Mobypark via deze link.