15 Leukste vegan restaurants in Antwerpen - Weekends in Antwerpen Skip to main content
Bijna alles bij Plant B in Antwerpen is veganistisch. Denk aan lekkere Chai Porridge, Pataya Bowl, of een YOLO vegan breakfast.

15 Leuke vegan restaurants in Antwerpen

Door Mathilde Simon
juli 15, 2020

Vegan ontbijt, vegan lunch en vegan diner… In Antwerpen is alles mogelijk. Heerlijke gerechten met plantaardige ingrediënten, hippe hotspots met een leuke inrichting en een snelle falafel hap; ze staan er allemaal in.

Lees hieronder over de leukste vegan restaurants in Antwerpen en probeer ze uit!

 

1. Camion

koffie, lunch & diner

De twee beste vriendinnen Camille & Boqion begonnen Camion uit liefde voor eten en drinken. Hier kwam een 100% veganistisch restaurant uit waar je kan lunchen, dineren, een koffie kan doen of een cocktail kan drinken.

De producten zijn grotendeels biologisch, lokaal, seizoensgebonden, gerecycleerd, handgemaakt en fairtrade. Wat staat er zo al op het menu vraag je je af? Hummus met brood, miso aardappeltjes, linzensoep, salades en meer. Vooral leuk om te delen!

Adres

Paleisstraat 7, 2018 Antwerpen

 

2. Wild Project

Diner

Bij Wild Project serveren ze veganistische gerechten, met een mediterraans tintje. Denk aan heerlijke portobello, risotto, polpette en tortilla – allemaal ideaal geschikt om te delen.

Adres

Grote Pieter Potstraat 21, 2000 Antwerpen

 

3. HART

Ontbijt & lunch

Plantbased ontbijten en lunchen in Antwerpen doe je bij HART. Een heerlijke mix aan smaken vanuit Spanje, Chili en China staan op het menu. Denk aan scrambled tofu, vegan tortilla’s, zuurdesemboterhammen, maar ook huisgemaakte granola en vegan croissant.

Adres

Minderbroedersrui 34, 2000 Antwerpen

 

4. Frituur Mémé Frit

Diner

Het is misschien niet een romantisch restaurant, maar een snackbar met een hoop vegan snacks mag niet ontbreken in deze lijst. Bij Frituur Mémé Frit is er genoeg keuze voor vegan en vega gerechten, zoals vegan bitterballen, vegan nuggets, falafel chilli burger en ga zo maar door.

Adres

Provinciestraat 164, 2018 Antwerpen

 

5. MURNI

Lunch & diner

Vegan, vegetarisch, glutenvrij, lactosevrij… Bij MURNI is alles mogelijk. Bij alle gerechten – zoals bijvoorbeeld de heerlijke Homemade Veggieburger, Mushroom Shawarma en de Israeli Market Salad – staat duidelijk aangegeven wat erin zit aan eventuele (dierlijke) producten.

Adres

Graaf van Egmontstraat 59, 2000 Antwerpen
Beukenlaan 12, 2020 Antwerpen

 

6. Plant B

Bijna alles bij Plant B in Antwerpen is veganistisch. Denk aan lekkere Chai Porridge, Pataya Bowl, of een YOLO vegan breakfast.

Ontbijt, koffie & lunch

Op enkele gerechten na, eet je bij Plant B helemaal veganistisch. Tijdens het ontbijt sta je voor een grote keuze tussen gerechten als Chai Porridge, Pitaya Bowl of een YOLO vegan breakfast. Daarnaast serveren ze overdag lekkere broodjes, salades en tapas gerechten om te delen.

Adres

Oude Koornmarkt 64, 2000 Antwerpen

 

7. Falafel Tof

Lunch & diner

Van dit soort hotspots worden we blij! Hier kan je namelijk voor een mooie prijs een snelle hap krijgen, die ook nog eens gezond is.

Kies een lekker broodje falafel of salade, zoek een plekje op het terras of neem het gewoon lekker mee. Let wel op dat sommige gerechten hier vegetarisch zijn, en niet vegan.

Adres

Hoogstraat 32, 2000 Antwerpen, België

 

8. De Broers van Julienne

Lunch & diner

De Broers van Julienne is een restaurant met voornamelijk vegetarische gerechten, maar ook met veel vegan opties. Verwacht stoofpotjes, quiches, lasagnes en lekkere warme en koude (groente) opties op het menu. Het interieur is simpel en toch sfeervol en als het zonnetje schijnt scoor je een plekje in hun tuin.

Adres

Kasteelpleinstraat 45/47, 2000 Antwerpen

 

9. Greenway

Lunch & diner

Greenway vind je niet alleen in hun eigen restaurants, maar ook in de supermarkt, de foodservice, op festivals en bij verschillende horeca op de menukaart. Hoe tof is dat?

Op het menu staan burgers, wraps en ‘funky’ salades. Allemaal natuurlijk gemaakt met hun eigen producten.

Adres

Groenplaats 6, 2000 Antwerpen

 

10. Starfish & Coffee

Lunch

Een ware hotspot in Antwerpen, met een leuke inrichting, dik belegde boterhammen, taarten en koffie. Starfish & Coffee is bijna volledig vegan, dus je kan hier gerust de vegan zalm en broodjes met homemade spreads bestellen.

Adres

Bresstraat 9, 2018 Antwerpen

 

11. Native

Lunch & diner

Niet volledig vegan, maar een vegan-friendly hotspot in Antwerpen waar je kan lunchen en dineren. Op het menu staan gerechten waarin de natuur de hoofdrol speelt. Quiches, salades en verse daggerechten staan op het menu, maar ook lekker sapjes en boterhammen.

Adres

Muntstraat 8, 2000 Antwerpen

 

12. Simone’s Kitchen

Diner

Volgens Simone’s Kitchen gaat gezond eten om balans, en niet om het opgeven van lekkere dingen. En daar zijn we het helemaal mee eens. Want op het menu vind je heerlijke plantaardige gerechten, die een warm, huiselijk gevoel geven.

Tip: Ga op zondag lekker brunchen bij Simone’s Kitchen.

Adres

Breughelstraat 32, 2018 Antwerpen

 

13. Le Pain Quotidien

Ontbijt & lunch

Het is ondertussen een internationale keten geworden, met locaties over heel de wereld. En wij snappen dat helemaal, want Le Pain Quotidien is een van onze favorieten. Niet 100% vegan, maar wel een hoop smakelijke plantbased opties.

Adres

Graanmarkt 6, 2000 Antwerpen
Steenhouwersvest 48, 2000 Antwerpen
Lange Kievitstraat 107, 2018 Antwerpen
Mechelsesteenweg 45/47, 2018 Antwerpen

 

14. Mooy

Brunch & lunch

Het is misschien niet allemaal vegan, maar Mooy in Antwerpen verdient zeker een plekje in dit artikel. Roze banken, stoelen, muren en een lading roze aan de muren; een ware hotspot met een sprankelende inrichting en chique ontbijt- en lunchgerechten.

Alle gerechten zijn vers, duurzaam en biologisch. Er zitten enkele vegan opties tussen, dus check even goed wat wel en niet een optie voor jou is!

Adres

Lombardenvest 19, 2000 Antwerpen

 

15. Hümm

Ontbijt, lunch & diner

De keuken uit het Midden-Oosten staat erom bekend dat het heerlijke vegan-friendly gerechten biedt. Zo ook bij Hümm, waar de bekende hummus een grote rol speelt.

Geopend van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat, met heerlijke gerechten zoals de ‘Hummy Side-Up’, Barbari en Mezze.

Adres

Dageraadplaats 33, 2018 Antwerpen

 

Dat waren ze, de leukste vegan restaurants in Antwerpen. Welke ga jij uittesten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *