19 Beste plekken voor een high tea in Den Haag - Weekends in Den Haag Skip to main content
Probeer voor een high tea in Den Haag eens Yoghurt Barn, waar je hun lekkerste yoghurt combi's probeert en andere lekkernijen op tafel krijgt.

19 Beste plekken voor een high tea in Den Haag

Door Mathilde Simon
juli 29, 2020

Op zoek naar een overheerlijke high tea in Den Haag? Misschien heb je iets te vieren, wil je iemand trakteren, of is het om gezellig bij te kletsen met je vriendinnen. Wat de reden ook is: een high tea is altijd een leuk idee!

In Den Haag vind je genoeg leuke hotspots die verschillende soorten high tea’s aanbieden. De klassieke Engelse high tea’s zijn er natuurlijk volop, maar ook unieke high tea’s met een twist.

 

1. HUG THE TEA

De Japanse Matcha wordt verwerkt in allerlei hapjes, die je terugvindt in de high tea. Tijdens de Matcha High Tea drink je daarnaast – natuurlijk – matcha thee. Dat is niet alleen lekker, maar ook gezond!

Foto: Myrthe Slootjes

Als groot liefhebbers van matcha, zijn de eigenaren in 2015 begonnen met HUG THE TEA. Met hun eigen theemerk HUG THE TEA, mag een high tea natuurlijk niet ontbreken.

De Japanse poeder wordt verwerkt in allerlei hapjes, die je terugvindt in de high tea. Tijdens de Matcha High Tea drink je daarnaast – natuurlijk – matcha thee. Dat is niet alleen lekker, maar ook gezond!

Adres
Papestraat 13, 2513 AV Den Haag

Prijs
€25,00 pp

 

2. Yoghurt Barn

Probeer voor een high tea in Den Haag eens Yoghurt Barn, waar je hun lekkerste yoghurt combi's probeert en andere lekkernijen op tafel krijgt.

Op steenworp afstand van het Binnenhof en op loopafstand van het Centraal Station vind je Yoghurt Barn. Niet alleen de plek om een overheerlijke yoghurt samen te stellen, maar ook de plek voor een gezellige High Tea met je vrienden, collega’s, moeder of lover!

Wat er in de High Tea zit vraag je je af? Denk aan de Yoghurt Specials, een heerlijke Barn Sandwich, wraps, breekbrood, yoghurtdips en lekkere gebakjes.

Vergeet je niet even te reserveren?

Adres
Plaats 25, 2513 AD Den Haag

Prijs
High Tea: €21,95 pp
Vegan High Tea: €23,95 pp
Winter High Tea: €23,95 pp

 

3. STAN & CO

Ken je STAN & CO al? Grote kans! Want naast Den Haag, vind je een locatie in Arnhem, Utrecht, Zeist en Amsterdam. Wist je ook dat ze een hele leuke high tea hebben; ook wel de STANS TEA TIME genoemd?

Onbeperkt thee en 3 gangen gevuld met macarons, brownie, taartjes, yoghurt, sandwiches, spiesjes en ga maar door.

Adres
Buitenhof 5, 2513 AG Den Haag

Prijs
€23,50 pp

 

4. Anne & Max

Bruschetta, kazen, quiche, soep, scones, taartjes en noem maar op. Elke dag vanaf 15:00 uur kan je bij Anne & Max in Den Haag uitgebreid proeven van hun heerlijke high tea.

Bruschetta, kazen, quiche, soep, scones, taartjes en noem maar op. Elke dag vanaf 15:00 uur kan je bij Anne & Max uitgebreid proeven van hun heerlijke high tea. Wil je liever iets meer kick tijdens het eten? bij Anne & Max hebben ze ook een high wine!

Adres
Kerkplein 4, 2513 AZ Den Haag
Frederik Hendriklaan 166, 2582 BK Den Haag
Fahrenheitstraat 472, 2561 DH Den Haag

Prijs
Reguliere high tea & vegan high tea: €21 pp
High Wine: €23,50 pp

 

5. Coffeelicious

Bij Coffeelicious in Den Haag kan je een echte traditionele Engelse high tea verwachten: scones met jam en clotted cream, sandwiches, zelfgemaakte taarten en natuurlijk heel veel thee.

Bij Coffeelicious kan je een echte traditionele Engelse high tea verwachten: scones met jam en clotted cream, sandwiches, zelfgemaakte taarten en natuurlijk heel veel thee.

Ben je vegetarisch, veganistisch of eet je glutenvrij? Of wil je hier graag je babyshower vieren? Laat het ze even weten, want ook dat is hier gewoon mogelijk!

Adres
Lange Voorhout 58, 2514 EG Den Haag

Prijs
High tea: €23,50 pp
Baby Shower high tea: €32,50 pp

 

6. Vlaamsch Broodhuys

Is bij jou het hoogtepunt van een high tea de sandwiches? Overweeg dan zeker om naar het Vlaamsch Broodhuys in Den Haag te gaan. Hier geniet je van verschillende soorten zuurdesembrood met lekker hartig beleg.

Is bij jou het hoogtepunt van een high tea de sandwiches? Overweeg dan zeker om naar het Vlaamsch Broodhuys te gaan. Hier geniet je van verschillende soorten zuurdesembrood met lekker hartig beleg.

Maar ook de zoetekauw zit hier wel goed, want in hun assortiment hebben ze genoeg lekkere zoetigheden uit de bakkerij.

Adres
Frederik hendriklaan 100, 2582 BE Den Haag
Bankastraat 76, 2585 EP Den Haag

Prijs
€22,50 pp

 

7. Nieuw Engelhard

Probeer eens de high tea bij Nieuw Engelhard in Den Haag! Heerlijke scones, wraps, brownies en natuurlijk liters thee.

In deze knusse lunchroom word je twee uur lang voorzien van heerlijke zoete en hartige lekkernijen. Wraps, quiche, crème brûlée, scones, brownies, carrot cake en alle andere hapjes die echt bij een high tea horen.

Adres
Theresiastraat 142, 2593 AT Den Haag

Prijs
€21,00 pp
€23,50 pp incl. glas rosé prosecco

 

8. Parkoers Zuiderpark

Deze lunchroom in het Haagse Zuiderpark is er naast ontbijt, brunch of lunch ook voor een lekkere high tea.

Deze lunchroom in het Haagse Zuiderpark is er naast ontbijt, brunch of lunch ook voor een lekkere high tea. Tevens is Parkoers een leerwerk bedrijf voor jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Een leuke plek dus om te genieten van scones, mini sandwiches, quiche en lekkere huisgemaakte taartjes.

Adres
Marie Heinenweg 3, 2533 SX Den Haag

Prijs
€21,50 pp

 

9. Teds

Bij Teds bieden ze maar liefst 3(!) verschillende high tea’s aan. Naast de normale ‘Teds Virgin High Tea’, kies je hier voor de ‘Teds Spirited High Tea’ waarin je in plaats van thee, cocktails drinkt uit een antieke theepot.

Tijdens de ‘Teds Sparkling High Tea’ begin je met een lekkere champagne, waarna je overgaat op de thee. Wij zijn fan!

Adres
Frederikstraat 32, 2514 LK Den Haag

Prijs
Teds Spirited High Tea: €27,50 pp
Teds Sparkling High Tea: €22,50 pp
Teds Virgin High Tea: €17,50 pp

 

10. Café Blossom

Bij Café Blossom in Den Haag kan je een heerlijke high tea bestellen, waarin je verschillende zotternijen krijgt, Brood van Menno en een hartige quiche.

Met de gastvrije en huiselijke sfeer, is het een ideale plek voor een ontspannen high tea.

De high tea serveren ze net als in Engeland tussen lunch en diner. De hapjes die je hier proeft zijn zoals ze zelf noemen, “een wandeling door de kaart”. Dit betekent heerlijk Brood van Menno belegd met producten van het seizoen, hartige quiche en huisgemaakte zoeternijen.

Adres
Anna Paulownastraat 70C, 2518 BH Den Haag

Prijs
High tea: €22,50 pp
High tea met bubbels: €26,50 pp

 

11. Op de Weis

Ze zijn gespecialiseerd in koffie en thee. Een high tea kan daarom natuurlijk niet ontbreken! Gedurende twee uur drink je hier onbeperkt thee met keuze uit maar liefst 50 soorten thee.

De hapjes bestaan o.a. uit huisgemaakte vegetarische soep, biologische yoghurt, sandwiches, huisgemaakte scones, huisgemaakte brownies en meer.

Adres
Weissenbruchstraat 39, 2596 GB Den Haag

Prijs
€19,95 pp

 

12. Barista Café

Barista ken je misschien al, want naast Den Haag zijn deze cafés in meer steden te vinden. Naast al hun andere lekkere gerechten, kan je hier ook terecht voor een high tea. Huisgemaakte zoete en hartige lekkernijen, allemaal om te delen.

Wist je dat je ook een High Tea Kids hebt? Speciaal voor kinderen maken ze een selectie lekkernijen met een kopje thee of een Fristi of Chocomel. Ook staat ze een verrassing te wachten!

Adres
Frederikstraat 66, 2514 LL Den Haag
Dagelijkse Groenmarkt 32, 2513 AL Den Haag

Prijs
High Tea €22,95 pp
High Tea Kids €9,95 pp

 

13. Eten bij Werelds

Eten bij Werelds biedt een high wine, een high beer en natuurlijk een high tea. Deze biologische high tea bestaat uit soep, een wrap met makreel, scones, brownies, muffins, taart en meer.

Adres
Bierkade 16A, 2512 AB Den Haag

Prijs
€20,50 pp

 

14. Bloem

Met toepasselijk servies voel je je bij Bloem net de koningin! Uit grootmoeders theepot drink je onbeperkt thee terwijl je geniet van klassieke scones en Bloem’s homemade taarten.

Een zaak met een gezellige, huiselijke sfeer die helemaal aansluit bij een typische Engelse high tea.

Adres
Korte Houtstraat 6, 2511 CD Den Haag

Prijs
€22,95 pp

 

15. Hotel des Indes

Hotel des Indes is een koninklijk hotel, gelegen op steenworp afstand van Het Binnenhof met de Hofvijver, Paleis Noordeinde, de Tweede Kamer en het Mauritshuis, is een waar begrip in zowel Den Haag als omstreken.

Dit koninklijke hotel, gelegen op steenworp afstand van Het Binnenhof met de Hofvijver, Paleis Noordeinde, de Tweede Kamer, het Mauritshuis, Museum Escher in het Paleis en Panorama Mesdag is een waar begrip in zowel Den Haag als omstreken.

De koninklijke high tea is een bijzondere ervaring, waarin je wordt voorzien van vier gangen. De prijs valt iets hoger uit dan misschien gewend, maar je bent wel verzekerd van een unieke ervaring.

Adres
Lange Voorhout 54-56, 2514 EG Den Haag

Prijs
Maandag t/m vrijdag: €39,00 pp
Zaterdag & zondag: €41,00 pp

 

16. To Day

Bij de high tea van To Day heb je twee opties: een Luxe High Tea met onbeperkt thee of een Luxe High Tea met drie drankjes naar keuze. De high tea bestaat uit mini sandwiches, wraps, scones, petit fours en meer, verspreid over verschillende gangen.

Adres
Aert van der Goesstraat 42, 2582 AL Den Haag

Prijs
€17,50 pp

 

17. Scallys Tearoom & Lunchroom

Authentieker dan dit ga je het niet vinden. Dankzij de liefde voor Prinses Diana hangt het restaurant vol met foto’s en andere documenten die te maken hebben met de prinses en de royal family.

De high tea is gevuld met scones, sandwiches, taart en thee. Zo simpel kan het zijn! En dat allemaal voor een scherp prijsje.

Adres
Wagenstraat 117, 2512 AS Den Haag

Prijs
€15,00 pp

 

18. The Penthouse

Een high tea met een bijzondere locatie: daar houden wij van! The Highest Tea van The Penthouse bevindt zich op 135 meter hoogte, waardoor je geniet met een geweldig uitzicht over de stad.

Adres
Rijswijkseplein 786, 2516 LX Den Haag.

Prijs
€29,00 pp

 

19. Lapsang

Bij Lapsang in Den Haag zijn al hun producten in de high tea huisgemaakt, vers, zonder toevoegen en, indien mogelijk, biologisch. Geniet van hun sandwiches, taarten, scones en quiche terwijl je onbeperkt thee opslurpt.

Bij Lapsang zijn al hun producten huisgemaakt, vers, zonder toevoegen en, indien mogelijk, biologisch. Geniet van hun sandwiches, taarten, scones en quiche terwijl je onbeperkt thee opslurpt.

Adres
Oude Molstraat 11A, 2513 BA Den Haag

Prijs
€19,50 pp

 

Heb jij een van deze high tea plekken in Den Haag al eens geprobeerd? Laat ons weten wat jouw favoriet is in de comments!

 

Pin dit artikel

Op zoek naar een overheerlijke high tea in Den Haag? Van klassieke Engelse high tea’s tot unieke high tea’s met een twist. Lees ze hier!

1 reactie op “19 Beste plekken voor een high tea in Den Haag”

  • Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *