10 Instagrammable plekken in Den Haag - Weekends in Den Haag Skip to main content

10 Instagrammable plekken in Den Haag

Door Mathilde Simon
juli 22, 2020

Of je nou hobby fotograaf bent of je Instagram wilt vullen met de mooiste kiekjes van al je reizen; Den Haag zit vol met Instagrammable plekken voor de mooiste foto’s. Bezoek onderstaande plekken om je feed een flinke boost te geven!

 

1. Het Binnenhof

Als politieke hoofdstad is dit toch wel een plek die je moet bezoeken als je in Den Haag bent. Het Binnenhof is een prachtig gebouw, omringd door een gracht en de bekende hofvijver.

Het politieke hart en tevens een van de meest herkenbare plekken van ons land is natuurlijk het Binnenhof. De plek is omringd met een mooie gracht en leuke kraampjes en daarom een mooie achtergrond voor jouw foto’s. Onze tip is om op rustige tijdstippen te gaan, zodat je foto’s niet volstaan met toeristen.

 

2. De Pier in Scheveningen

De zee, de boulevard, het Kurhaus en een groot reuzenrad zijn hier het decor van jouw Instagram foto. Ook leuk om een van de strandtenten te bezoeken, zoals Indigo of The Fat Mermaid.

Lees hier ons artikel met de leukste strandtenten in Scheveningen. Extra leuk: ga met zonsondergang voor een extra mooi effect!

 

3. Kunstmuseum

Wat is nou een betere plek om foto’s te maken dan eentje die geheel gewijd is aan kunst? Het gebouw, het interieur, de kleuren, de binnentuin en natuurlijk de kunst; het is de perfecte achtergrond voor een topfoto.

Voor meer toffe museums kan je ons artikel lezen over de beste musea in Den Haag.

Adres

Stadhouderslaan 41, 2517 HV Den Haag

 

4. De Haagse Skyline

Bezoek de Hofvijver naast het Binnenhof voor een kiekje met de skyline van Den Haag. Een historische plek met als achtergrond het Binnenhof inclusief Torentje, het Mauritshuis en de moderne gebouwen van de stad.

Bezoek de Hofvijver naast het Binnenhof voor een kiekje met de skyline van Den Haag. Een historische plek met als achtergrond het Binnenhof inclusief Torentje, het Mauritshuis en de moderne gebouwen van de stad. Extra mooi om hier de zon onder te zien gaan.

 

5. Paleis Noordeinde en de Paleistuin

Het Paleis Noordeinde is al eeuwen oud en is de plek waar grote gebeurtenissen voor de koninklijke familie plaats vinden. Bij het paleis zit ook een tuin, waar je in alle rust kan genieten tussen de bloemen, vijver en de oude bomen.

Koninklijker dan dit krijg je het bijna niet. Het gebouw is al eeuwen oud en is de plek waar grote gebeurtenissen voor de koninklijke familie plaatsvonden. Bij het paleis zit ook een tuin, waar je in alle rust kan genieten tussen de bloemen, vijver en de oude bomen.

Wil je het Paleis Noordeinde van binnen ervaren? Dit kan een aantal dagen in de zomer. De rest van het jaar is het namelijk het werkpaleis van onze Koning en daardoor niet toegankelijk voor bezoekers.

Adres

Noordeinde 68, 2514 GL Den Haag

 

6. Museum Voorlinden

Oké, het ligt misschien niet bepaald in de binnenstad, maar we tellen ‘m gewoon mee. Want Museum Voorlinden in de voorstad Wassenaar, is een van onze favoriete musea in Nederland. Grote kans dat je al wat voorbij hebt zien komen op Instagram, want dit museum biedt de leukste Instagram-waardige foto’s.

Je hebt er bijvoorbeeld een illusionistische Swimming Pool van de Argentijnse kunstenaar Leandro Erlich, en de sculptuur ‘Open Ended’ van de Amerikaanse kunstenaar Richard Serra.

Het leuke van dit museum is dat je door de kunstwerken heen loopt en het op die manier echt beleeft. Wij zijn fan!

Adres

Buurtweg 90, 2244 AG Wassenaar

 

7. De Instagram-waardige cafés in Den Haag

Dit zaakje is niet alleen een boekenwinkel, zoals de naam doet vermoeden, maar is ook een heel leuk café. Tussen de boeken, in de tuin of op het terras geniet je van een lekker kopje koffie, ontbijt of lunch terwijl je je pas gekochte boek openslaat.

Voor een goede foto kan je ook gewoon naar een leuk café natuurlijk. Want tegenwoordig is de inrichting van het café net zo belangrijk als het eten.

Breng een bezoekje aan het kleurrijke Mugs en Mermaids, waar de cappuccino paars is, de pannenkoeken roze en de smoothie bowls blauw. Ook leuk is Bookstor, wat naast een boekenwinkel ook een plek is waar je lekker kan eten en drinken.

In de avond ga je natuurlijk naar Mama Kelly; een van de bekendste instagram-waardige hotspots in Den Haag. Ga voor een drankje naar Bleyenberg, hier hebben ze namelijk een rooftop bar; de perfecte plek voor een zonsondergang kiekje.

Ontdek meer Instagram-waardige cafés in ons artikel met unieke hotspots in Den Haag!

 

8. Lange Voorhout

Lange Voorhout is een laan in Den Haag tussen twee rijen met bomen en klassieke lantaarnpalen.

Lange Voorhout is een laan tussen twee rijen met bomen en klassieke lantaarnpalen. Deze plek is eigenlijk altijd mooi voor een foto, of het nou sneeuwt, de bladeren van de bomen vallen of alles in bloei staat.

 

9. Japanse tuin

Het lijkt hier net of je niet meer in Nederland bent. Deze Japanse Tuin is gevuld met mooie bruggetjes, beelden, lantaarns, bomen en vijvers; allemaal compleet in Japanse stijl.

Omdat de tuin echter erg kwetsbaar is, is de tuin een aantal weken in het voor- en najaar geopend voor bezoekers. Bekijk de actuele openingstijden via de website van de Japanse Tuin.

Adres

Wassenaarseweg Den, 2597 VH Den Haag

 

10. Hofjes

De hofjes zijn prachtige oude gebouwen met een tuin die in de 19e eeuw zijn gebouwd als woonvoorziening van arme en oude mensen. Tot op heden zijn er tientallen hofjes in Den Haag die bewoond worden. Omdat er mensen wonen, zijn niet alle hofjes toegankelijk, maar gelukkig genoeg wel.

Boek bijvoorbeeld een tour langs de hofjes of ga zelf op onderzoek uit. Het is in ieder geval een mooie setting voor de perfecte foto!

 

Ken jij nog meer Instagrammable plekjes in Den Haag? Laat het ons weten in de comments!

 

Pin dit artikel

Op zoek naar de mooiste plekjes in Den Haag die wel een Instagram kiekje waard zijn? Bezoek deze plekken om je feed een flinke boost te geven!

2 reacties op “10 Instagrammable plekken in Den Haag”

 • The Cyprus Turkish Sports Association (Turkish:
  Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu, KTFF) is the governing body of football in the Turkish Republic of Northern Cyprus.
  Proven on 29 October 1955, during British colonial guideline in Cyprus, it seemed to be related with the N.F.-Board from 2003 until the board’s dissolution on 2013.
  Since 2013 the KTFF features been connected with the Confederation of Independent Football
  Organizations.
  Birinci Lig is the top division of the TRNC Football Federation.
  PRESIDENT KTFF of is normally Hasan SERTOĞLU.

 • The app helps you download everything: IGTV video clips, stories, images, reels, and highlights.
  As a result, if you ever would like to discover or perspective
  content material offline all you need to do is add the
  app. Easily duplicate the website link of the Instagram files
  you wish to save and wide open the app. Subsequently, voila, you’re exceptional to head out!
  On the various other hands, you can in the
  same way only proceed to the Instagram app and select “share
  to.” Then, open up the Storyline Saver app to download the articles you want.

  On the other hand, like a lot of free apps about this record, the app’s littered with ads.
  We can all concur that numerous folks currently are usually on their good
  phones the majority of the time. Nevertheless, some folks favor the excellent old-fashioned approach
  to surf the world wide web: through a browser on a pc.
  If that’s you, in that case you might prefer to know how to see Instagram experiences anonymously through a
  website browser

 • Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *