12 Leuke uitjes voor een regenachige dag - Weekends in Den Haag Skip to main content
Ben je in Den Haag en zijn de weersvoorspellingen slecht? Geen probleem! Den Haag kent genoeg leuke plekken om binnen door te brengen. Lees hier de leukste uitjes voor een regenachtige dag in Den Haag.

12 Leuke uitjes voor een regenachtige dag in Den Haag

Door Mathilde Simon
juni 30, 2020

Ook in Den Haag ontkomen we helaas niet aan regenachtige dagen. Ook al zijn we ondertussen aardig gewend geraakt aan het Nederlandse klimaat, vrolijk worden we er niet van.

Gelukkig hoeft een regenachtige dag niet te betekenen dat je binnen moet zitten. Den Haag zit vol met leuke hotspots waar je overdekt ook een leuke tijd hebt. Lees hieronder onze tips voor leuke uitjes in Den Haag op een regenachtige dag!

 

1. Bezoek een museum

In het Mauritshuis in Den Haag bewonder je de beste schilderijen die Nederland kent, zoals die van Rembrandt en Vermeer.

Den Haag kent talrijke leuke musea waar je de mooiste kunstwerken kunt bekijken terwijl je lekker warm en droog blijft.

Een van onze absolute favoriete ligt een stukje verder weg, maar tellen we toch mee. Dit is namelijk museum Voorlinden, waar je door de kunstwerken heen kan lopen en ze echt kan ervaren.

Een andere absolute aanrader is het Kunstmuseum, waar je een grote verzameling werken van Picasso, Van Doesburg, Monet en Toorop hebt. Ook is het de plek met de grootste collectie schilderijen ter wereld van Piet Mondriaan.

Lees ons artikel met de leukste musea in Den Haag voor meer inspiratie.

 

2. Ga eten in de foodhall MingleMush

Als je op zoek bent naar een gezellige sfeer en een hapje en drankje, dan is MingleMush misschien een leuk idee. Deze foodhall zit vol met allerlei verschillende stands, waar je gerechten eet van overal ter wereld.

Van warme chocolademelk tot cocktails en van roti tot poke bowls; hier zit je lekker overdekt te genieten van allerlei lekkernijen.

Adres

Anna van Buerenplein 712, 2595 DK Den Haag

 

3. Drink een warm kopje koffie in een van de leuke koffiebars in Den Haag

De dag beginnen doe je bij Hometown koffie. Want niet alleen hebben ze hier havermout, smoothies en breakfast bowls, ze hebben ook een uitgebreide keuze uit koffies, slow coffees en ijskoffies.

Wat een fijn gevoel als je warm en overdekt van je kopje koffie geniet, terwijl het buiten met bakken naar de hemel komt. Lekker een boekje lezen, kletsen met je vrienden of aan de slag op je laptop terwijl je wacht tot de bui over is.

Drink bijvoorbeeld een lekker bakje bij Anne & Max, terwijl je jezelf trakteert op een stukje van hun heerlijke taart, of bij Hometown, waar je het voelt alsof je thuis bent.

Lees in ons artikel over leuke plekken voor koffie in Den Haag waar je nog meer een lekker bakje kan drinken.

 

4. Geniet van een lekkere high tea in Den Haag

De Japanse Matcha wordt verwerkt in allerlei hapjes, die je terugvindt in de high tea. Tijdens de Matcha High Tea drink je daarnaast – natuurlijk – matcha thee. Dat is niet alleen lekker, maar ook gezond!

Foto: Myrthe Slootjes

Voor genieten van een high tea heb je natuurlijk helemaal geen mooi weer nodig. En laten we eerlijk zijn, op gure dagen mag je jezelf best trakteren op taart, chocola, scones, sandwiches en natuurlijk liters hete thee.

Is het winter? Check dan eens de Winter High Tea bij Yoghurt Barn, waarin je extra wordt verwend met hun Hot Specials. Ook leuk is de high tea bij Bloem, waar je de volledige Engelse ervaring krijgt, inclusief bijpassend servies!

Benieuwd naar alle opties? Lees ons artikel met de beste plekken voor een high tea in Den Haag.

 

5. Ga winkelen in de Passage

De Passage in Den Haag is een rijksmonument vol met leuke winkels.

Een van onze favoriete bezigheden als het regent is winkelen, want daar hoef je niet per se voor door de regen. Ga winkelen in de Passage; een rijksmonument midden in de stad met verschillende winkels.

Adres

Passage 72, 2511 AA Den Haag

 

6. Bekijk een film in het Filmhuis

Wil je de buitenwereld echt even helemaal vergeten? Breng dan een bezoekje aan de bioscoop! Je kan natuurlijk naar Pathé, maar nog leuker is het Filmhuis, waar er een enorm breed en veelzijdig aanbod aan films te zien is.

Dus, trek je dikke trui aan, verwen jezelf met de grootste bak popcorn en vergeet de regen tijdens een leuke film.

Adres

Spui 191, 2511 BN Den Haag

 

7. Probeer met je vrienden een van de Escape Rooms in Den Haag

Ben jij goed in raadsels en puzzels oplossen? Dan is een Escape Room waarschijnlijk helemaal jouw ding. Bij dit spel heb je een uur de tijd om van aanwijzing naar aanwijzing te gaan, om zo binnen de tijd te ontsnappen uit de ruimte. Een leuke activiteit om met je vrienden, familie of collega’s te doen.

Probeer bijvoorbeeld een van de vijf VR Escape Rooms bij AmazeVR, waar je ontsnapt met een Virtual Reality bril op. Liever de traditionele Escape Room proberen? Probeer het spel van Operation Exit Den Haag, wat zich in een prachtig oud gebouw bevindt en wat het verhaal vertelt van Baron van Hagesteijn en zijn landhuis.

 

8. Ga springen bij Jump XL

Springen bij Jump XL in Den Haag is niet alleen leuk met de kids, maar ook als uitje of voor een goede workout.

Doe mee aan de intensieve groepstrainingen waarin je allerlei oefeningen op de trampolines doet. En we spreken uit ervaring dat deze workout ook echt intensief is. Natuurlijk kan je ook gewoon vrij gaan jumpen in de verschillende areas.

Adres

Van der Kunstraat 25, 2521 BA Den Haag

 

9. Speel een spelletje bij Gamestate

Daag je lover, huisgenoot, broer of moeder uit voor een potje Mario Kart, Pac-Man, Air Hockey of een toffe VR game bij Gamestate in Den Haag.

Dat het regent betekent niet dat je je hoeft te vervelen. En daar is een bezoekje aan Gamestate wel het bewijs van. Daag je lover, huisgenoot, broer of moeder uit voor een potje Mario Kart, Pac-Man, Air Hockey of een toffe VR game.

De entree is gratis en binnen koop je een Gamestate kaart waar je speeltegoed op zet. Vervolgens kies je een spel, houd je je pas voor de scanner en kan je spelen! Nadat je hebt gespeeld win je tickets, die je kunt verzilveren voor leuke prijzen.

Adres

Grote Markt 4, 2511 BG Den Haag

 

10. Glij over het ijs op de schaatsbaan in De Uithof

Voor het echte wintergevoel ga je natuurlijk schaatsen. In De Uithof in Den Haag is de 400 meter schaatsbaan van oktober t/m maart geopend. In De Uithof kan je ook skiën, snowboarden, klimmen, karten en lasergamen. Genoeg leuke dingen dus voor een regenachtige dag!

Voor het echte wintergevoel ga je natuurlijk schaatsen. In De Uithof in Den Haag is de 400 meter schaatsbaan van oktober t/m maart geopend. In De Uithof kan je ook skiën, snowboarden, klimmen, karten en lasergamen. Genoeg leuke dingen dus voor een regenachtige dag!

Adres

Jaap Edenweg 10, 2544 NL Den Haag

 

11. Bekijk een musical in het AFAS Circustheater

Foto: Annemieke van der Togt/Roy Beusker Fotografie

Musicals, concerten, familievoorstellingen en allerlei andere leuke theatershows; in Scheveningen zijn er genoeg mogelijkheden in het AFAS Circustheater.

Het is de plek waar de grote musicals worden gespeeld, zoals The Lion King, Wicked en Aïda. Ook is het Circustheater het toneel van veel cabaretiers.

Een super leuk uitje met je partner, familie of vrienden, om het gure weer even te kunnen ontsnappen.

Adres

Circusplein 50, 2586 CZ Den Haag

 

12. Ervaar Omniversum

In Omniversum in Den Haag is naar de film gaan nét even wat anders. Dit filmtheater is namelijk een groot beeldscherm in de vorm van een halve bol. Door het geavanceerde geluidssysteem kun je zelfs de tonen voelen.

In Omniversum in Den Haag is naar de film gaan nét even wat anders. Dit filmtheater is namelijk een groot beeldscherm in de vorm van een halve bol. Door het geavanceerde geluidssysteem kun je zelfs de tonen voelen.

De films die hier afspelen zijn voornamelijk gefocust op cultuur, natuur en wetenschap. Op deze manier wilt Omniversum de mensen kennis brengen over het menselijk leven, de natuur en de planeet waar we op leven.

Een hele indrukwekkende ervaring, ongeacht je leeftijd. Ideaal op een winterse of regenachtige dag!

Adres

President Kennedylaan 5, 2517 JK Den Haag

 

Waar vinden we jou op een regenachtige dag in Den Haag?!

 

Pin dit artikel

Op zoek naar een uitje tijdens een regenachtige dag in Den Haag? Helaas ontkom je er soms niet aan, daarom hebben wij de leukste uitjes op een rij gezet!

3 reacties op “12 Leuke uitjes voor een regenachtige dag in Den Haag”

 • The Pirate Bay Website tracker maintains a listing of assorted pirate proxy sites which will overcome any ISP-imposed limitations.
  Last, but not the least on this list of finest VPN for
  torrenting is StrongVPN. As one of the best VPN for torrenting,
  PrivateVPN gives you seven days cash again guarantee too.
  You may get your money again inside seven days in case you
  don’t like their service (unlikely to happen). The one-month cash back coverage makes sure your cash never get
  wasted. Let’s get data in regards to the IP addresses of the data center and the personal proxy.

  This issue of the IRIS publication is especially
  stuffed with interesting data. Very few of us use these Multi-Purpose Steamers to its
  full capability and functions. When you develop into their subscriber, you should use it forever as
  long as you select to pay the fee. Other than that, the monthly payment
  is discounted for their router house owners.
  If you purchase a router from them, you’ll be able
  to have VPN safety for all your devices.

 • For example, if you live in a country where accessing the pirate bay
  community will not be allowed, a VPN will enable you download your required movies, video games,
  functions, tv shows, and many more. 2016 and 2013.
  Pirate Bay also had to switch several domains
  to remain alive. Is it protected to use The Pirate Bay?
  Although they do not work with that sample, I was able to make a
  few modifications which evolved into a brand new design that even makes use of the third gap in the middle
  of the Cali bead. They work equally as well as Miyuki beads with this design.
  I discovered that they work fairly well with the bracelet sample that
  I blogged about Here but I hoped to come up with
  extra concepts. Cali beads are available some gorgeous. After
  making a bunch of those “Bisaneta Bracelet” samples just lately, I had
  the idea to try the same pattern using Cali beads.
  SD. Return round and by the identical hole of the CM
  that you simply just exited. Through the CM that you simply simply exited.
  Go back round and via the CM that you simply simply exited.
  She additionally teaches a web based film course referred to as
  The Back Door to Hollywood and she is at the moment in pre-manufacturing improvement on a number of films and television pilots.

 • Easy On and easy off is the most important advantage of Gel
  Nail Polish. Zoya nail polish can add drama to at least
  one’s nails while being trendy. Being the Organizations for Animal Abuse
  they protest in opposition to animal abuse like poaching, habitat loss, searching and animal misuse thus by creating a greater future for
  wildlife every day. These organizations are working for saving these species against cruelty,
  abuse and looking. Our skilled technicians are devoted to providing you
  the heating and cooling providers you deserve.

  In current instances, more and more individuals are
  turning in direction of online shopping for an rising number
  of products and services. May provide many alternative companies.
  It may be slightly more difficult to search out an animal hospital if you
  own an exotic pet. So when choosing an animal care middle Duncanville, one usually has the mindset
  of that of an individual seeking a family physician; they need to know that their pet will obtain the highest high quality of medical care at reasonable fees in a cleanly facility.
  Prescriptions on your pet if they are unwell. There are spices those that prefer solely fishes are
  known as piscivorous. When it is matter of poultry,
  fishes and different beasts which can be raised
  only for the human consumption, we have to be very cautious as to the meals they eat.

 • Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *