18 Beste plekken voor ontbijt in Den Haag - Weekends in Den Haag Skip to main content
Bij HUG THE TEA in Den Haag staat alles in het teken van de biologische groene thee matcha! Matcha pancakes, - wafel, smoothie bowls en meer!

18 Beste plekken voor ontbijt in Den Haag

Door Mathilde Simon
juli 23, 2020

Begin je dag goed met een lekker ontbijt in Den Haag. De stad biedt werkelijk alles, of je nou zin hebt in pancakes, smoothie bowls, avocado toast, een eitje, wafels, yoghurt en ga zo maar door.

Een snelle hap, of een uitgebreide ontbijtplank; hieronder zetten we de leukste plekken op een rij voor een ontbijt in Den Haag.

 

1. Yoghurt Barn

Veel mensen starten hun dag met yoghurt. Ben jij ook zo iemand? Dan moet je zeker eens naar Yoghurt Barn in Den Haag gaan.

Veel mensen starten hun dag met yoghurt. Ben jij ook zo iemand? Dan moet je zeker eens naar Yoghurt Barn gaan.

Op steenworp afstand van het Binnenhof en op loopafstand van het Centraal Station vind je Yoghurt Barn. Hier stel je zelf een lekkere yoghurt samen, of kies je een van hun specials.

Adres

Plaats 25, 2513 AD Den Haag

 

2. Confetti

Bij de feestelijke ontbijtzaak Confetti in Den Haag hebben ze drie doelen: verwennen, verrassen en aandacht geven. Een vrolijke zaak met heerlijke gerechten.

Bij deze feestelijke ontbijtzaak hebben ze drie doelen: verwennen, verrassen en aandacht geven. Een vrolijke zaak met heerlijke gerechten. Probeer bijvoorbeeld de havermout met gebakken appel of de huisgemaakte granola met Griekse yoghurt.

Adres

Prinsestraat 63, 2513 CB Den Haag

 

3. Bartine

Bartine is geïnspireerd door de Scandinavische keuken en serveren hier koffie, ontbijt en lunch. Het design is minimalistisch en de gerechten zien er heerlijk uit.

Geïnspireerd door de Scandinavische keuken serveren ze hier koffie, lunch en natuurlijk ontbijt. Het design is minimalistisch en de gerechten zien er heerlijk uit. Probeer de ‘Turkish Eggs’ of de Granola with Poached Pear’.

Adres

Herengracht 11, 2511 EG Den Haag

 

4. Pistache

Ookal heeft pistache de hoofdrol in veel gerechten, je eet hier ook heerlijke Sweet potato Pancakes en een Almond Waffle aan het begin van je dag.

Adres

Prinsestraat 134, 2513 CH Den Haag

 

5. Mugs & Mermaids

Als je van kleurrijke gerechten houdt, moet je echt naar Mugs & Mermaids in Den Haag. Denk aan latte’s in alle kleuren van de regenboog, blauwe pancakes, paarse smoothie bowls, salades met blauwe dressing en ga zo maar door.

Alleen vanwege de foto’s op hun Instagram wil je deze plek al bezoeken. Want wat zien hun gerechten er lekker en kleurrijk uit!

De gerechten zijn alles behalve standaard. Denk aan roze latte’s, blauwe cappuccino’s en felgekleurde smoothie bowls.

Adres

Torenstraat 79, 2513 BP Den Haag

 

6. Hometown

De dag beginnen doe je bij Hometown koffie. Want niet alleen hebben ze hier havermout, smoothies en breakfast bowls, ze hebben ook een uitgebreide keuze uit koffies, slow coffees en ijskoffies.

Wat dacht je van een goede bak koffie en smaakvolle wentelteefjes? Zoek een plekje bij Hometown en start je dag goed.

Adres

Buitenhof 4, 2513 AG Den Haag

 

7. Club Vers

Eten bij Club Vers is vers, gezond én lekker. Ideaal voor vegetariërs of veganisten of mensen die gewoon heel graag genieten van een all-day breakfast!

Vers, gezond en lekker eten staan bij Club Vers voorop. All-day breakfast met gerechten zoals pancakes, breakfast bowls, croissantjes en bananenbrood. En dat het vaak vegetarische of veganistische gerechten zijn, is natuurlijk mooi meegenomen!

Adres

Stationsweg 136a, 2515 BS Den Haag

 

8. Haver

Wat dacht je van spinazie pancakes met avocado, zalm en crème fraiche? Of begin jij je dag liever met wat zoets, zoals de yoghurt met huisgemaakte granola en vers fruit? Keuze genoeg in ieder geval bij het gezellige Haver!

Adres

Reinkenstraat 103, 2517 CT Den Haag

 

9. Bookstor

Dit zaakje is niet alleen een boekenwinkel, zoals de naam doet vermoeden, maar is ook een heel leuk café. Tussen de boeken, in de tuin of op het terras geniet je van een lekker kopje koffie, ontbijt of lunch terwijl je je pas gekochte boek openslaat.

Er is niks fijner dan je dag rustig beginnen. Bookstor is de ideale plek om je boek open te slaan, terwijl je geniet van een lekkere koffie en goede sandwich.

Adres

Noordeinde 39, 2514 GC Den Haag

 

10. Dudok

Op de Hofweg vind je Dudok; de plek waar je heel de dag terecht kan. Kies een lekkere rijk belegde sandwich, een uitsmijter of - als je wat later wakker wordt - ga voor het populaire ‘Dudok 12-uurtje’ met desembrood, een kroket (ook vegetarisch te bestellen), een soepje en eiersalade.

Op de Hofweg vind je Dudok; de plek waar je heel de dag terecht kan. Kies een lekkere rijk belegde sandwich, een uitsmijter of – als je wat later wakker wordt – ga voor het populaire ‘Dudok 12-uurtje’ met desembrood, een kroket (ook vegetarisch te bestellen), een soepje en eiersalade.

Adres

Hofweg 1A, 2511 AA Den Haag

 

11. HUG THE TEA

Bij HUG THE TEA in Den Haag staat alles in het teken van de biologische groene thee matcha! Matcha pancakes, - wafel, smoothie bowls en meer!

Foto: Myrthe Slootjes

Bij HUG THE TEA staat alles in het teken van de biologische groene thee matcha. Want naast lekkere matcha lattes, kan je de groene poeder verwerken in allerlei gerechten. Matcha pancakes, wafels en smoothie bowls. Maar ook avocado toast en andere lekkere sandwiches staan op het menu.

Adres

Papestraat 13, 2513 AV Den Haag

 

12. TEDS

Brunch nemen ze bij Teds erg serieus. Hier eet je namelijk brunch all-day long! Met hun all-day brunch concept geniet je hier in de ochtend en middag lekkere french toast, croissants, banana pancakes, verschillende soorten sandwiches én natuurlijk een glaasje mimosa.

Start je dag met pancakes, avocado met gepocheerd ei, croque monsieur, sapjes of een glaasje mimosa. Volgens het all-day brunch concept van Teds eet je hier heel de dag door van dezelfde kaart.

Adres

Frederikstraat 32, 2514 LK Den Haag

 

13. Pim Coffee

Bij Pim stap je binnen in een vintage huiskamersfeer en eet je ontbijt volgens het all-day breakfast concept. Het maakt dus niet uit hoe laat je je bed uit stapt, Pim’s ontbijtje staat voor je klaar.

Bij Pim stap je binnen in een vintage huiskamersfeer en eet je ontbijt volgens het all-day breakfast concept. Het maakt dus niet uit hoe laat je je bed uit stapt, Pim’s ontbijtje staat voor je klaar.

Kies voor Pims ontbijt voor twee, met yoghurt, een croissant, toast, een eitje en lekkere huisgemaakte cake. Ook lekker: Pims power start, met o.a. biologische yoghurt, chiazaad, lijnzaad, cranberries en vers fruit.

Adres

Prins Hendrikstraat 113, 2518 HM Den Haag
Wagenstraat 144, 2512 BA Den Haag

 

14. House of Tribes

Een ontmoetingsplek waar iedereen zich thuis voelt; dat is het doel van House of Tribes. Ga zitten voor een vers kopje koffie en een ontbijtje, maar to go is natuurlijk ook mogelijk!

Een topplek voor koffie, lunch en ontbijt. Kies bijvoorbeeld voor de Avo Nutri-Bomb of de Green Energy Smoothie Bowl.

Adres

Turfmarkt 28, 2511 CA Den Haag

 

15. Boulangerie Michel

Start je dag zoals de Fransen dat doen, met een lekker croissantje of versgebakken brood. Wat dacht je van een petit dejeuner classique, met een croissant, verse jus d’orange en een kopje koffie?

Adres

Breitnerlaan 2, 2596 HC Den Haag
Oude Molstraat 17, 2513 BA Den Haag
2e Schuytstraat 121, 2517 TL Den Haag

 

16. Café Blossom

Bij Café Blossom in Den Haag scoor je een lekkere ontbijtje. Ook een plek waar je heerlijke taarten kan eten of kan genieten van een high tea.

Vlak voordat je een bezoek brengt aan het Vredespaleis, wil je misschien een ontbijtje scoren. Hier hebben ze broodjes, taarten of voor de grote trek een high tea!

Adres

Anna Paulownastraat 70C, 2518 BH Den Haag

 

17. PLENTY

Bij PLENTY in Den Haag zijn de gerechten 100% plantaardig. Daarnaast besteden ze veel tijd en liefde aan het kiezen van de ingrediënten, om er zeker van te zijn dat er heerlijke voedzame gerechten uit komen.

In het Zeeheldenkwartier kan je bij PLENTY even ontsnappen aan de drukte met een lekker plant-based ontbijtje. De gerechten hebben Midden-Oosterse invloeden en zijn verrassend en voedzaam. Of je nou trek hebt in pancakes, overnight oats of lekker brood; het kan allemaal.

Adres

Piet Heinstraat 37, 2518 CB Den Haag

 

18. Walter Benedict

Bij Walter Benedict in Den Haag eet je natuurlijk heerlijke gerechten waarin ei de hoofdrol speelt. Eggs benedict, eggs florentine, een uitsmijter, avocado toast met een gepocheerd eitje… Klinkt goed toch!?

De naam verklapt het al een beetje natuurlijk, want bij Walter Benedict eet je dit lekkere gerecht met ei. Eggs benedict, eggs florentine, een uitsmijter, avocado toast met een gepocheerd eitje; kies jouw favoriet om de dag goed mee te beginnen.

Adres

Denneweg 69A, 2514 CE Den Haag

 

Pin dit artikel

Begin je dag goed met een lekker ontbijt in Den Haag. Lees hier waar je heen moet, of je nou zin hebt in pancakes, smoothie bowls, avocado toast...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *