11x De lekkerste pancakes in Den Haag - Weekends in Den Haag Skip to main content
Als je van kleurrijke gerechten houdt, moet je echt naar Mugs & Mermaids in Den Haag. Denk aan latte’s in alle kleuren van de regenboog, blauwe pancakes, paarse smoothie bowls, salades met blauwe dressing en ga zo maar door.

11x De lekkerste pancakes in Den Haag

Door Mathilde Simon
november 02, 2020

Of je nou op zoek bent naar een lekker ontbijtje of lunch in Den Haag, pancakes zijn altijd een goed idee! 

Wij hebben wat zoekwerk verricht naar de leukste plekken om die heerlijke (American) pancakes te proeven en die hebben we gevonden! Hieronder de leukste hotspots waar ze lekkere fluffy pancakes serveren. 

 

1. Mugs & Mermaids

Als je van kleurrijke gerechten houdt, moet je echt naar Mugs & Mermaids in Den Haag. Denk aan latte’s in alle kleuren van de regenboog, blauwe pancakes, paarse smoothie bowls, salades met blauwe dressing en ga zo maar door.

Het oog wil ook wat. En dat begrijpen ze bij Mugs & Mermaids maar al te goed! Als je een kijkje neemt op hun Instagram snap je gelijk wat we bedoelen; de kleurrijke gerechten zijn niet te missen!

Blauwe, roze of gele pancakes? Het kan allemaal! Stuk voor stuk zijn ze prachtig versierd met de lekkerste toppings én verantwoord gemaakt.

Adres

Torenstraat 79, 2513 BP Den Haag

 

2. Capriole Café

Foto: Myrthe Slootjes

Pancakes zijn niet alleen voor het ontbijt, bewijzen ze bij Capriole Café. Want ook al openen ze hier pas om 12:00 uur, de pancakes zijn ook héérlijk voor de lunch.

De Sexy Pancakes bij Capriole Café zijn voorzien van een lekkere mango-ananas compote, Oreo crumble, vanille roomijs en saus van gezouten karamel en koffie uit Guatemala. Yum!

Adres

Fokkerkade 18, 2516 CC Den Haag

 

3. Single Estate Coffee Roasters

Bij Single Estate hebben ze een fantastisch oog voor detail. Het interieur van de zaak is clean & modern en de gerechten zien eruit alsof ze met veel aandacht zijn bereid.

En zo ook de pancakes! Met hun verse ingrediënten en lekkere hazelnoot smaak, maken ze hun zoetigheden overheerlijk.

En als je er toch bent, vergeet ook niet een lekker bakje koffie te proeven, want ook daar zijn ze heel goed in!

Adres

Piet Heinstraat 15, 2518 CB Den Haag

 

4. Coco

Bij Coco is het eten echt een feestje. Deze ontbijt- en lunchzaak in het hofkwartier maakt de lekkerste kleurrijke gerechten die erom roepen om gefotografeerd te worden.

Op het menu vind je vegan banana pancakes, met ahornsiroop, kokos en vers fruit. Ook lekker zijn de ricotta pancakes, met vers fruit en roze kokos crème.

Adres

Molenstraat 63, 2513 BJ Den Haag

 

5. Coffeelicious

De zoetekauwen onder ons zijn vast al bekend met Coffeelicious. Want hier hebben ze naast lekkere ontbijt- en lunchgerechten ook héérlijke taarten.

In zo’n zaak kunnen pancakes natuurlijk niet ontbreken op het menu. De Coffeelicious pancakes zijn zoals ze horen: met vers fruit, poedersuiker en ahornsiroop. Eet je vegan? Probeer dan de banana pancakes!

Adres

Lange Voorhout 58, 2514 EG Den Haag

 

6. Club Vers

Met één blik op de lunchkaart van Club Vers is de keuze al snel gemaakt. Want deze begint gelijk goed met de heerlijke pancakes met huisgemaakte hazelnoot-chocopasta en aardbei. Of wil je toch liever de pancakes brûléed banaan, met salted caramel mascarpone, amandelschaafsel en ahornsiroop…?

Adres

Stationsweg 136a, 2515 BS Den Haag

 

7. Teds

Bij deze all-day brunch hotspot mogen pancakes natuurlijk niet van het menu ontbreken. Want naast de onmisbare french toasts, avocado sandwiches en gebakken eitjes, eet je hier banana pancakes Oreo clumble én Nutella drizzle.

Adres

Frederikstraat 32, 2514 LK Den Haag

 

8. Perron X Coffee

Buiten het feit dat je hierheen moet om hun lekkere koffie te proeven, is de menukaart ook niet mis. Van 10:00 tot 16:00 uur kan je hier kiezen uit lekkere ontbijt- en lunchgerechten, zoals natuurlijk de pancakes!

De American pancakes kies je met verschillende toppings, zowel hartig als zoet. Zo heb je bijvoorbeeld pancakes met kaas, kalkoen bacon, ahorn siroop en room. Of de zoete variant met aardbei, banaan, chocolade saus en slagroom.

Adres

Torenstraat 98, 2513 BV Den Haag

 

9. Café Zèta

Bij Café Zèta kan je uren vertoeven, dankzij de fijne werkplekken die ze er hebben gecreëerd. Begin je je (werk)dag vroeg? Dan bestel je toch gewoon wat van hun ontbijtmenu? Hun banana pancakes zijn voorzien van pecan crumble, bosbessenjam en agave siroop. En extra fijn: ze zijn vegan!

Adres

Grote Markt 28, 2511 BG Den Haag

 

10. Haleys Comet Breakfast Club

Bij Haley's Comet op de Piet Heinstraat staat het in het teken van de 80's. Lekker nostalgisch en een tikje rebels. En dat is precies hoe het menu is bedacht: Amerikaanse en Nederlandse klassiekers, waarbij het oude en het nieuwe wordt gecombineerd. Het resultaat? Bagels, breakfast bowls én natuurlijk pancakes!

Dit toffe plekje op de Piet Heinstraat staat in het teken van de 80’s. Lekker nostalgisch en een tikje rebels. En dat is precies hoe het menu is bedacht: Amerikaanse en Nederlandse klassiekers, waarbij het oude en het nieuwe wordt gecombineerd. Het resultaat? Bagels, breakfast bowls én natuurlijk pancakes!

De pancakes zijn er in verschillende soorten. Zo heb je de American Classic, met bacon en ahornsiroop; de Spinach Pancakes; de Blueberry Banana; en de S’Mores Pancakes. Sounds good, toch?

Adres

Piet Heinstraat 133, 2518 CG Den Haag

 

11. PLENTY

Bij PLENTY zijn de gerechten 100% plantaardig. Daarnaast besteden ze veel tijd en liefde aan het kiezen van de ingrediënten, om er zeker van te zijn dat er heerlijke voedzame gerechten uit komen.

Bij PLENTY zijn de gerechten 100% plantaardig. Daarnaast besteden ze veel tijd en liefde aan het kiezen van de ingrediënten, om er zeker van te zijn dat er heerlijke voedzame gerechten uit komen.

Wat betekent dit voor de pancakes? Pannenkoekjes van speltmeel, met hazelnoot karamel, gebakken appeltjes, bosbes, kaneel, ahornsiroop en boter!

Adres

Piet Heinstraat 37, 2518 CB Den Haag

 

Heb je trek gekregen na het lezen van dit artikel? Wij ook! Welke pancakes ga jij binnenkort testen? 

Pin dit artikel

Trek in pancakes? Wij hebben de leukste plekken op een rij gezet waar je heerlijke pancakes eet in Den Haag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *