Hoe huur ik een fiets? - The Hague Skip to main content

Hoe huur ik een fiets?

Het is je vast niet ontgaan dat Nederlanders graag fietsen. Overal zijn fietspaden aangelegd en het hebben van een fiets is voor velen onmisbaar. We gebruiken het voor alles; boodschappen, vervoer naar school, naar werk of als een work-out.

Bij je bezoek aan Den Haag raden we het daarom zeker aan om een fiets te huren. Het is een leuke en makkelijke manier om de stad te verkennen. Om een fiets te huren in Den Haag zijn er meerdere mogelijkheden. Voor sommigen heb je een ov-chipkaart nodig, maar voor anderen niet. We leggen de meest gebruikelijke hieronder uit:

 

1. Verhuurbedrijven

Het huren van een fiets in Den Haag kan heel simpel via een verhuurbedrijf. Hier heb je geen ov-kaart voor nodig. Je kan dit in een van de verhuurwinkels doen, of je doet het simpelweg online! Een handige manier daarvoor is via BimBimBikes.
BimBimBikes is een soort online bemiddelaar tussen jou en andere fietsverhuurbedrijven. Je kan hier heel simpel je fiets reserveren, boeken en online betalen. Het werkt als volgt:

Stap 1. Surf naar de website van BimBimBikes en kies het juiste land. Type vervolgens Den Haag in.

Stap 2. Bekijk de verhuurbedrijven op jouw gekozen plek en vergelijk de prijzen. Hier maak je de beslissing waar je graag een fiets zou willen huren.

Stap 3. Kies vervolgens het aantal dagen dat je een fiets wilt huren.

Stap 4. Vul ook het type en het aantal fietsen in. Aan de rechterkant zie je direct het totaalbedrag van jouw gekozen fiets(en).

Stap 5. Rond je betaling af. Zodra jouw boeking bij BimBimBikes binnen is sturen ze je een ontvangstbevestiging.

Huur een fiets via BimBimBikes hier.

 

2. Huur een OV-fiets

Op Den Haag centraal kun je gemakkelijk een OV-fiets huren. Hiervoor heb je wel een persoonlijke OV-chipkaart nodig. Een rit bedraagt €3,85, tot 24 uur. Hierna betaal je een extra huurperiode. Na 72 uur betaal je een toeslag van €5,00.

Ben je klaar met fietsen? Breng de fiets terug naar het punt waar je ‘m hebt opgehaald. Dankzij je persoonlijke OV-kaart, worden de kosten automatisch maandelijks van je rekening afgeschreven.

 

3. Koop een fiets

Als je voor langere tijd in Den Haag verblijft, vanwege werk of je studie bijvoorbeeld, is het hebben van een fiets onmisbaar. In dat geval raden we het aan om je eigen fiets te kopen. Kijk op Marktplaats voor een tweedehands fiets en zoek op Facebook in Den Haag community groepen.