Openbaar vervoer - The Hague Skip to main content

Openbaar vervoer

Bij je bezoek aan Den Haag is een auto zeker geen noodzaak; het openbaar vervoer in Den Haag zorgt ervoor dat je heel gemakkelijk naar en binnen de stad reist. Den Haag is voorzien van een (semi-)metrolijn, bus, trein en tram, die alle delen met elkaar verbinden.

 

Tram en bus

Verschillende delen van Den Haag zijn goed verbonden met de tram. De lijnen 1, 2, 3, 4, 6, 9, 11, 12, 15, 16, 17 en 19 brengen je naar alle uithoeken van de stad. Voor de bus gaat het om lijnen 20, 21, 22, 23, 24, 26 en 28. Om er precies achter te komen wat voor jou de snelste route is, raden we het je aan om 9292ov te checken.

Om in het centrum te komen met de tram, kan je het beste uitstappen bij de haltes Spui, Centrum, Kalvermarkt-Stadhuis of de Amsterdamse Veerkade. Kom je aan op Den Haag Centraal of Hollands Spoor en wil je naar Scheveningen? Pak dan tram 1, 9 of 11. Om met de bus in Scheveningen te komen pak je bus 21, 22 of 23.

Ook handig: tramlijn 3 en 4 rijden helemaal naar Zoetermeer.

Ook beschikt Den Haag over een aantal nachtbussen. Deze rijden op vrijdag- of zaterdagnacht tot 5 uur ‘s nachts vanuit het centrum naar o.a. Scheveningen, Leidschendam, Rijswijk, Delft, Leidschenveen, Wassenaar en Zoetermeer.

 

Trein

Den Haag kent zes stations, waarvan Den Haag Centraal en Hollands Spoor de grootste zijn. Om met de trein te reizen, koop je een kaartje of check je in met een OV-chipkaart. Een handige manier om vanuit een andere stad Den Haag te bereiken, of vanuit Den Haag een andere stad te bezoeken.

 

Metro

Den Haag kent (helaas) geen eigen metronetwerk. Wel rijdt metrolijn E naar de stad, verbonden met Rotterdam en Zoetermeer. Met deze zogenoemde RandstadRail kan je heel makkelijk tussen de drie steden reizen.

 

Een kaartje kopen voor het openbaar vervoer

Om met het openbaar vervoer in Den Haag te reizen heb je een OV kaart of een los kaartje nodig.

 

Los kaartje

Als je Den Haag bezoekt voor een (aantal) dag(en), is het handig om losse tickets te kopen. Deze kun je gebruiken voor de tram en bus.

– HTM 2-uurskaart
– HTM Dagkaart
– HTM Kinder Dagkaart
– HTM Kinder Groepskaart
– HTM 3 dagenkaart
– HTM Nachtbuskaart
– Tourist Day Ticket

Waar kan ik een kaartje kopen?

De bovengenoemde tickets zijn makkelijk te verkrijgen via de HTM ticket app, bij de buschauffeur, de automaat in de trams of bij HTM servicepunten.

Wil je gebruik maken van metrolijn E? Koop dan een van de losse kaartjes in de automaten op het metrostation.

Reis je met de trein? Koop dan een kaartje bij de automaten op de treinstations of koop een kaartje online via de ns.

 

OV-kaart

Bij een langer verblijf in Den Haag, of als je in Nederland woont, kan je gebruik maken van de OV-kaart. Deze kaart kan je opladen en een paar jaar lang gebruiken. Je kan zowel een anonieme als een persoonlijke OV-kaart kopen. De anonieme OV-kaart koop je op stations, bij de betaalautomaten. Via deze link koop je een persoonlijke OV-kaart.