Parkeren in Den Haag - The Hague Skip to main content

Parkeren in
Den Haag

1. Parkeergarages

Parkeren in een parkeergarage in Den Haag is een manier om je auto op een centrale en relatief goedkope manier kwijt te kunnen. Zodra je Den Haag binnenrijdt, zie je borden met parkeerroutes die je kunt volgen: P-route Centrum-Noord, Centrum-Zuid, Centrum-West en Centraal Station.

Langs deze routes vind je verschillende parkeergarages. Check deze website voor een overzicht van parkeergarages, prijzen en openingstijden.

 

2. P+R-terreinen

Een slimme manier om geld te besparen en files te vermijden, is door je auto te parkeren bij een P+R-terrein in Den Haag. Deze ‘Park and Ride’ plekken vind je in de buurt van het openbaar vervoer, waar je vervolgens goedkoop of gratis mee verder kunt reizen.

Een handig overzicht van alle P+R-terreinen in Den Haag vind je hier.

 

3. Buiten parkeren in Den Haag

Het is een iets duurdere optie, maar soms wel de meest handige. De prijzen kunnen variëren per locatie, maar over het algemeen geldt: hoe dichter bij het centrum, hoe hoger de prijs. Bij de parkeerautomaten op straat voer je het kenteken van je auto in. Hierna geef je aan hoe lang je wilt parkeren en betaal je met pin of creditcard. Een parkeerkaartje achter de voorruit is dus niet nodig!

Een andere manier om op straat te parkeren, is door middel van een app zoals Parkmobile of Yellowbrick.

 

4. Mobypark

Een hele gemakkelijke manier om je auto te parkeren in Den Haag, voor een dagdeel, week of zelfs een aantal maanden, is via Mobypark. Het werkt net als Airbnb: je huurt een parkeerplek van iemand anders.

Het reserveren van een plek is heel makkelijk en snel. Op de website voer je het adres in en de aankomst- en vertrektijden. Kies een parkeerplek uit en maak een reservering. Boek een parkeerplek bij Mobypark via deze link.