De 11 leukste strandtenten in Scheveningen - Weekends in Den Haag Skip to main content
Een van de leukste strandtenten in Scheveningen is toch wel Indigo. Super kleurrijk, lekker eten en een fijne sfeer!

De 11 leukste strandtenten in Scheveningen

Door Mathilde Simon
juli 29, 2020

Een levendige boulevard, een breed strand en natuurlijk de leukste strandtenten… Maar een paar minuten verwijderd van Den Haag centrum vind je de badplaats Scheveningen.

Met je voeten in het zand, een cocktail in je hand en de zee voor je neus; wat wil een mens nog meer? Lees hieronder over de leukste strandtenten in Scheveningen, die je echt niet mag overslaan tijdens je bezoek.

 

1. Indigo

Een van de leukste strandtenten in Scheveningen is toch wel Indigo. Super kleurrijk, lekker eten en een fijne sfeer!

Bij Indigo heb je het echte vakantiegevoel te pakken. De strandtent is versierd met lampionnen, vuurpalen, buitenbarren van hout en een kleurrijk terras, wat voor een goede sfeer zorgt.

Op het menu vind je fusion gerechten, zoals te verwachten bij een strandtent die internationaal aanvoelt. Een ontbijtje met een gezonde smoothie bowl, avocado met gepocheerd ei voor de lunch en een borrelplank voor bij je cocktail. Wij weten wel waar we deze zomer te vinden zijn…

Adres

Strandweg 65, 2586 JL Den Haag

 

2. Patagonia Beach

Patagonia is een stijlvolle strandtent in Scheveningen en de ideale plek om met je familie te genieten van een lekkere lunch of diner.

Iets stijlvoller dan de strandtenten hierboven en daarom de ideale spot om met je familie te genieten van een lekkere lunch of diner. Kies voor een stokbroodje met makreel, een Thai Duck Salad of lekkere bites zoals die op de Veggie Pata Platter.

Adres

Zwarte Pad 57A, 2586 HZ Den Haag

 

3. WHOOSAH

Overdag een chille strandtent en ‘s avonds de plek voor een goed feestje. Elke zondag wordt WHOOSAH omgetoverd tot een club aan het strand, met internationale DJ’s, lekkere drankjes en een fijne sfeer. Houd de kalender in de gaten, want ook op andere dagen zijn er zo nu en dan leuke feesten en pop-up-events.

Adres

Zwarte Pad 66, 2586 JM Den Haag

 

4. Colorado Charlie

Gelegen aan het populaire Zwarte Pad, vind je de strandtent Colorado Charlie. Overdag geniet je met je voeten in het zand van hun duurzame en biologische gerechten en ‘s avonds dans je tot in de late uurtjes op de beste muziek.

Adres

Zwarte Pad 64, 2586 JM Den Haag

 

5. Hart Beach

Helemaal aan de andere kant van het strand ligt Hart Beach. Een echte surftent waar je eerlijk, biologisch en lekker kan eten en de plek om te leren hoe je moet surfen. “Surf, honest food, rock & roll and good vibes” is waar ze voor staan; klinkt niet verkeerd toch?

Adres

Strandweg 3 B, 2586 JK Den Haag

 

6. The Shore

Wil je leren surfen in Scheveningen? Of gewoon genieten van de lekkere pancakes? Bij The Shore in Scheveningen kan het allemaal.

Aan dezelfde kant als Hart Beach ligt The Shore; een duurzame surfschool en ontmoetingsplek waar surfers, natuurliefhebbers en mensen die graag bewust leven samenkomen.

Of je nou de kick van het surfen wilt ervaren, of je gewoon graag lekker wilt eten; het kan allemaal. Probeer hun Specialty Coffee, hun uitgebreide keuze aan pancakes, een gezonde smoothie en… geniet!

Adres

Strand Noord 2a, 2586 ZZ, 2586, Den Haag

 

7. The Fat Mermaid

Ook al zijn de strandtenten op het Zwarte Pad wat rustiger en vind je er meer locals, er zitten toch een paar pareltjes aan de boulevard. Zoals The Fat Mermaid bijvoorbeeld.

De inrichting, muziek en bediening zorgen voor de chille sfeer die er hier heerst. ‘s Ochtends eet je hier lekkere wentelteefjes, in de middag een goede sandwich, ‘s avonds een burger en voor een van de limonades is er altijd ruimte.

Adres

Strand Noord 19, 2586 ZZ Den Haag

 

8. Manta Beach

Nog een leuke aanwinst bij het Zwarte Pad! Manta Beach is er voor jong en oud en hier kan je heerlijk zitten, bij zowel goed als slecht weer. Kies voor een lekkere acai bowl, eggs on toast, de vega taco’s of een van hun pizza’s.

Nog een leuke aanwinst bij het Zwarte Pad! Manta Beach is er voor jong en oud en hier kan je heerlijk zitten, bij zowel goed als slecht weer. Kies voor een lekkere acai bowl, eggs on toast, de vega taco’s of een van hun pizza’s.

Adres

Strand Noord 57b, 2586 ZZ Den Haag

 

9. Beachclub Culpepper

Beachclub Culpepper herken je aan de rode details, zoals de kussens, stoelen en parasols. Naast dat het hier lekker vertoeven is op een zonnige dag, moet je hierheen voor hun verse houtoven pizza’s. Geen fan van pizza’s? Ze hebben genoeg andere gerechten op het menu!

Adres

Zwarte Pad 60, 2586 JL Den Haag

 

10. Barbarossa Beach

We blijven nog steeds even hangen op het Zwarte Pad, want hier vind je Barbarossa Beach. Een leuke plek om je kinderen mee naartoe te nemen, vooral op een zondag. Want elke zondag organiseren ze een Breakfast Club en Kids Club, waarin je van een uitgebreid buffet kan eten voor een vaste prijs. Voor de kinderen is er de mogelijkheid om trampoline te springen en te schommelen.

Adres

Zwarte Pad 61, 2586 JL Den Haag

 

11. DownUnderBeach

BBQ-en op het strand, op surfkamp in de zomer, Expeditie Robinson, kitesurflessen… DownUnderBeach heeft alles wat je maar kan bedenken.

Ben je echter gewoon op zoek naar een lekker kopje koffie en een broodje? Dat kan hier natuurlijk ook.

Adres

Zwarte Pad 1, 2586 ZZ Den Haag

 

In welke strandtent in Scheveningen vinden we jou deze zomer?

 

Pin dit artikel

Op zoek naar de leukste strandtenten in Scheveningen? Geniet van deze pareltjes met je voeten in het zand, een cocktail in je hand en de zee voor je neus.☀️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *