8 Beste vegan restaurants in Den Haag - Weekends in Den Haag Skip to main content
Restaurant Hagedis in Den Haag vind je in het Zeeheldenkwartier. Het restaurant zit in een voormalig schoolgebouw en serveert een hoop veganistische en vegetarische gerechten.

8 Beste vegan restaurants in Den Haag

Door Mathilde Simon
juli 22, 2020

Van snackbars tot chique restaurants: in Den Haag kunnen vegans hun hart ophalen. En niet alleen de plantaardige eters, maar ook mensen die van tijd tot tijd graag bewuster leven zitten hier goed.

Hieronder delen we de beste restaurants waar je terecht kan voor meerdere veganistische gangen of een lekkere snelle snack. Let op: niet alle restaurants zijn volledig veganistisch.

 

1. Vegane Glorie

Hoe leuk is deze naam? Bij Vegane Glorie koken ze 100% veganistisch en zoveel mogelijk vers en biologisch. Met originele gerechten, een tof interieur en een prima prijs, is dit echt een leuke vegan hotspot in Den Haag om uit te proberen!

Adres

Douzastraat 1, 2581 RV Den Haag

 

2. Hortus Resto

Hortus Resto in Den Haag is dan misschien officieel een vegetarisch restaurant, maar er zijn genoeg opties als je veganistisch eet. De locatie is prachtig en als de zon schijnt kan je lekker genieten op het terras.

Het is dan misschien officieel een vegetarisch restaurant, maar er zijn genoeg opties als je veganistisch eet. De locatie is prachtig en als de zon schijnt kan je lekker genieten op het terras.

Adres

Anna Paulownaplein 3, 2518 BK Den Haag

 

3. Veggies On Fire

Bij Veggies On Fire worden uitsluitend pure en plantaardige gerechten en drankjes geserveerd. De producten zijn zoveel mogelijk van lokale leveranciers en biologisch. Met een grote passie en motivatie voor een betere wereld, zetten zij lekkere gerechten voor je op tafel.

Adres

Beeklaan 385, 2562 AZ Den Haag

 

4. Restaurant de Hagedis

Restaurant Hagedis in Den Haag vind je in het Zeeheldenkwartier. Het restaurant zit in een voormalig schoolgebouw en serveert een hoop veganistische en vegetarische gerechten.

In een voormalig schoolgebouw in het Zeeheldenkwartier vind je restaurant de Hagedis. Niet alles is hier veganistisch, maar de gerechten die dat wel zijn, staan duidelijk gemarkeerd op de menukaart met VG. Zo is er genoeg keuze voor zowel de vegans als vegetariërs.

Van donderdag t/m zondag eet je hier een voorafje zoals Sriracha bloemkool, een hoofdgerecht zoals het Zeewier-tempeh pakketje en sluit je het af met een heerlijke veganistische Kokospudding.

Adres

Waldeck Pyrmontkade 116, 2518 JR Den Haag

 

5. SLA

Bij SLA heb je het helemaal zelf in handen. Hier stel je namelijk gemakkelijk een salade of bowl samen met jouw favoriete gerechten. Kan je niet kiezen? Ga dan voor een bowl bedacht door SLA zelf, zoals de Falafel Feast of Hot Mexicana.

Sla is ideaal als je geen zin hebt om te koken, maar ook niet uitgebreid uit eten wilt. En dat het gezond is, daar kan je zeker van zijn!

Adres

Kerkplein 4A, 2513 AZ Den Haag

 

6. Maoz Vegan

Misschien niet de plek voor een romantisch diner met je geliefde, maar wel de ideale plek voor een lekkere plantaardige hap. Hier eet je namelijk lekkere pitabroodjes met falafel!

Adres

Plein 3A, 2511 CR Den Haag

 

7. HUmmUS Den Haag

Hummus en falafel: dat klinkt als muziek in de oren voor veel vegans. Met een naam als dit, kan het ook niet anders dat er hummus in het spel zit. Wat dacht je van een Flatbread Pizza met hummus of misschien een Vegan Kapsalon?

In sommige gerechten wordt zuivel gebruikt, dus let op welk gerecht je kiest om er zeker van te zijn dat jouw maaltijd volledig plantaardig is!

Adres

Prins Hendrikstraat 60, 2518 HT Den Haag

 

8. Love and Peas

Net als bij HUmmUs wordt het gerecht met gepureerde kikkererwten veel gebruikt bij Love and Peas. Bij dit Palestijnse vegetarische restaurant kan je heerlijke mezzes verwachten, falafel, pitabrood en meer.

Ook hier is het voornaamste uitgangspunt vegetarische gerechten. Let dus goed op wat je bestelt als je volledig veganistisch eet.

Adres

Weimarstraat 37A, Den Haag

 

Wat is jouw favo vegan restaurant in Den Haag? Laat het ons weten als ‘ie nog ontbreekt in onze lijst!

 

Pin dit artikel

Op zoek naar een vegan restaurant in Den Haag? Lees onze lijst met de leukste opties; van vegan snackbars tot chique restaurants!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *